מבזקים
סרוגים

בפעם השנייה: צה"ל סגר את כביש חווארה

כביש חווארה נסגר על ידי הצבא באופן זמני על מנת לאפשר לכוחות צה"ל להיערך וכן לשמור על ביטחון התושבים. כמו כן, החנויות בציר בו בוצע פיגוע הירי נסגרו לצורך חיזוק ההיערכות הביטחונית

כ"א תשרי התשפ"ד
בפעם השנייה: צה"ל סגר את כביש חווארה
בפעם השנייה: צה"ל סגר את כביש חווארה צילום: כביש חווארה, ארכיון (צילום: דובר צה"ל)

צה"ל סגר היום (שישי) את ציר חווארה למספר שעות במטרה לאפשר היערכות כוחות צה״ל במרחב ולשמור על ביטחון כלל התושבים. מוקדם יותר הבוקר דווח כי בהתאם להערכת המצב, הוחלט על סגירת החנויות בציר חאוורה בו בוצע אמש פיגוע ירי, לצורך חיזוק ההיערכות הביטחונית במרחב וזאת במקביל לתגבור האבטחה והאמצעים במרחב.

כזכור, לוחמי צה"ל איתרו אמש את המחבל הערבי שביצע את פיגוע הירי לעבר רכב ישראלי בחווארה ונטרלו אותו. הלוחמים פתחו במצוד מיד עם קבלת הדיווח על פיגוע הירי ופרשו מחסומים במספר מוקדים באיו"ש על מנת לתפוס את המחבל.

בתיעוד שהופץ לאחר הפיגוע, ניתן לראות את המחבל שככל הנראה נמלט בצורה רגלית מהזירה, שולף אקדח ופותח בירי ממרחק קרוב במיוחד לעבר הרכב הישראלי.

כפי שפורסם, לפני יומיים הכביש נסגר ידי הצבא לתנועת רכבים פלסטיניים והתיר את נסיעתם של אזרחים יהודים בלבד. ההחלטה לסגור אותו לאחר  רצף של 5 אירועי זריקות אבנים שאירעו היום לאורך הציר.

 

חווארה צה"ל