לפחות 48 בני אדם נהרגו ועשרות נוספים נפצעו בתקיפה רוסית על העיירה קופיאנסקי שבמחוז חרקוב בצפון-מזרח אוקראינה – כך אמר היום (חמישי) נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי. לטענתו, רקטות ששוגרו על ידי רוסיה פגעו במכולת בעיירה.

בדבריו זלנסקי שלח תנחומים למשפחות ההרוגים, והתחייב לסייע לפצועים מהתקיפה. "זהו פשע רוסי אכזרי ומופגן, מעשה טרור מכוון לחלוטין" תקף. "מדובר בתקיפת רקטות על מכולת רגילה, כשנכון לעכשיו יש יותר מ-48 הרוגים. יש לעצור את הטרור הרוסי בהקדם".

זלנסקי הוסיף ותקף את בנות בריתה של רוסיה, וטען כי "כל אלה שעוזרים לרוסיה לעקוף את הסנקציות הם פושעים, כל מי שעדיין תומך ברוסיה עד עכשיו – תומך ברוע. רוסיה מבצעת מתקפות טרור כמו התקיפה הזו במטרה אחת: להפוך את רצח העם שלה לנורמה החדשה של העולם כולו".

"אני מודה לכל מנהיג, לכל אומה שתומכת בנו בהגנה על החיים" סיכם הנשיא האוקראיני. "כעת אנו מדברים עם מנהיגי אירופה על חיזוק ההגנה האווירית שלנו, על חיזוק חיילינו, ועל מתן הגנה למדינה שלנו מפני טרור. אנחנו נגיב למחבלים בעוצמה".