מבזקים
סרוגים

תקיפה חריגה בסוריה: 66 הרוגים במכללה צבאית

מתקפת מלט"ים התרחשה במהלך טקס סיום של מכללה צבאית במחוז חומס שבסוריה, כשלפי הדיווחים יש לפחות 66 הרוגים ומאות פצועים. עוד נטען כי שר ההגנה הסורי נכח בטקס, וייתכן כי נפצע באירוע

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ' תשרי התשפ"ד
תקיפה חריגה בסוריה: 66 הרוגים במכללה צבאית
תקיפה חריגה בסוריה: 66 הרוגים במכללה צבאית צילום: תקיפה בסוריה. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

כלי התקשורת בסוריה דיווחו היום (חמישי) על מתקפת מל"טים שהתרחשה במהלך טקס סיום של מכללה צבאית במחוז חומס שבמרכז המדינה. לפי הדיווחים, במקום מספר רב של הרוגים ופצועים.

בשלב הזה לא ניתן מספר רשמי של הרוגים ופצועים, אך גורמים המזוהים עם האופוזיציה בסוריה טענו כי כי יש לפחות 66 פצועים ו-190 הרוגים בזירה. צוותי רפואה שהגיעו למקום העניקו לפצועים טיפול רפואי ראשוני, ולאחר מכן פינו אותם לבית החולים הצבאי בחומס.

דיווח בסוריה: שני חיילים נפצעו בתקיפה ישראלית
דיווח בסוריה: שני חיילים נפצעו בתקיפה ישראליתצילום: דיווח בסוריה: שני חיילים נפצעו בתקיפה ישראלית

עוד דווח כי שר ההגנה הסורי, עלי מחמוד עבאס, נכח בטקס הצבאי בחומס יחד עם מספר קצינים בכירים בצבא אסד – כשחלק מהדיווחים טענו כי הוא נפצע באירוע. מנגד, גורמים ביטחוניים טענו כי עבאס השתתף בטקס ועזב את המכללה לפני התקיפה, שלדבריהם התרחשה כ-20 דקות אחרי סיום הטקס, בזמן שהסטודנטים הצטלמו במקום.

לפי ההערכות בצבא הסורי, מדובר בתקיפה של גורמים מקרב ארגוני המורדים במדינה, או של ארגון טרור כגון דאעש. בשלב הזה אף ארגון לא לקח אחריות על התקיפה, אך בצבא אסט טענו כי "ארגוני טרור חמושים, הנתמכים על ידי גורמים בינלאומיים, ביצעו את פעולת הטרור הפחדנית הזו. הפיקוד הכללי של הצבא רואה בכך מעשה פלילי חסר תקדים, ומאשר כי יגיב במלוא העוצמה ובנחישות נגד ארגוני הטרור הללו בכל מקום בו יימצאו".

חומ"ס מל"טים סוריה תקיפה