המשטרה בשירות השר? זימון לשימוע לפני הרחקה מהר הבית הוצא למנכ"ל 'בידינו', תום ניסני, ביום בו תקף בחריפות את המדיניות בהר.

אמש הוציא השר בן גביר מכתב תגובה לחברי הכנסת אשר הלינו בפניו על האלימות המשטרתית נגד יהודים בהר הבית לאחר תיעוד קשה שנחשף ובו בני נוער שהוכו על ידי שוטרים בשבוע שעבר.

בתגובה הוציא השר מכתב ללא התייחסות לאירועים הכולל האשמה ישירה כלפי "בידינו" – "התחושה היא שיש ארגונים מסוימים שרואים בהר הבית קרדום לחפור בו תרומות".

ללא שום הצדקה הוציאה המשטרה שימוע לניסני

כעת מתברר כי במהלך אמש וללא שום הצדקה, הוציאה המשטרה זימון לשימוע לפני הרחקה מהר הבית למנכ"ל "בידינו" תום ניסני.

אתמול (א') הגיע ניסני עם קבוצת עולים להר הבית, אז גילה שהמשטרה מאפשרת רק ל15 יהודים לעלות כאשר השאר ממתינים בכניסה זמן רב. ניסני הודיע לשוטרים במקום שבתנאים האלה לא יעלה להר, אז שאר עולי ההר הצטרפו וויתרו על עלייתם עד שיתאפשר להם לעלות יחד.

על פי הנטען מטעם המשטרה ניסני "חסם את מעלה המוגרבים לעליות של קבוצות נוספות ותיירים שהמתינו במקום" וכן "עודד את העולים לא לשמוע בקול השוטרים" על כן הוזמן ניסני לשימוע ביום חמישי הקרוב.

לדברי ניסני "האירועים כולם מתועדים ויופצו בהרחבה, מדובר בשקרים משטרתיים כמו תמיד, שנועדו כרגיל למנוע ממני לתעד ולהעלות על סדר היום את המצב החמור כלפי יהודים בהר הבית. אמשיך לפעול ללא מורא למען עם ישראל והר הבית".

(תום ניסני, פעיל בהר הבית, צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)