מבזקים
סרוגים

לשכת רה"מ: זו הסיבה שבן גביר לא הוזמן לדיון

לאחר שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לא הוזמן לדיון המיוחד של ראש הממשלה, בלשכת נתניהו טענו כי "הדיון התמקד באיראן ולא עסק בסוגיות ביטחון פנים. כל ניסיון לסכסך בין רה"מ לשר הוא שקרי ונעשה בכוונת מכוון"

ט"ז תשרי התשפ"ד
לשכת רה"מ: זו הסיבה שבן גביר לא הוזמן לדיון

בלשכת ראש הממשלה התייחסו הערב (ראשון) לקיום הדיון הביטחוני המיוחד היום, אשר נערך ללא השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. לטענתם, בן גביר לא הוזמן לדיון מכיוון שלא עסקו בסוגיות ביטחון פנים.

"ראש הממשלה קיים היום דיון שיגרתי עם שר הביטחון ובכירי מערכת הביטחון, בזירות השונות סביב ישראל. הדיון התמקד באיראן וכלל לא עסק בסוגיות ביטחון פנים" נאמר בהודעה. "כל ניסיון לסכסך בין ראש הממשלה לשר הבל״ם ולייחסו כביכול לגורמים מטעם ראש הממשלה, הוא שקרי – ונעשה בכוונת מכוון. ראש הממשלה והשר בן גביר ימשיכו לעבוד בשיתוף פעולה מלא לטובת כל אזרחי ישראל".

בן גביר נכשל ואת המחיר הקשה כולנו נמשיך לשלם
בן גביר נכשל ואת המחיר הקשה כולנו נמשיך לשלםצילום: בן גביר נכשל ואת המחיר הקשה כולנו נמשיך לשלם

כאמור, נתניהו כינס היום הערכת מצב מיוחדת על רקע המתיחות הביטחונית – בדגש על גל הטרור ביהודה ושומרון וחידוש המהומות בגבול עם רצועת עזה. כמו כן הדיון המיוחד מתקיים על רקע המגעים לקידום הסכם היסטורי בין ישראל לערב הסעודית, כאשר על הפרק גם נמצאת האפשרות לגרעין סעודי.

בין המשתתפים בדיון הביטחוני נמנו שר הביטחון יואב גלנט, הרמטכ"ל הרצי הלוי, ראש השב"כ רונן בר, אלופי המטה הכללי, אך כאמור יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר לא הוזמן אליה, למרות תפקידו הרלוונטי.

יש לציין שנתניהו ממעט לכנס את הפורום המלא של הקבינט המדיני-ביטחוני, אלא מסתפק ברוב המקרים בדיונים מצומצמים יותר, על מנת שלא לזמן שרים כמו בן גביר וסמוטריץ' לאותן הערכות מצב. בעבר סביבת נתניהו האשימו את בן גביר בהדלפות מתוך הדיונים החסויים, ואף איימו למנוע כניסת יועצים ואיסור על הוצאת דפים מתוך החדר, במטרה למנוע הדלפות.

איתמר בן גביר ביטחון פנים בנימין נתניהו