מבזקים
סרוגים

מחוץ לבג"ץ: קלפי חלופית הוקמה בסמוך לבית המשפט

ברקע הדיון בבג"ץ סביב העתירה לביטול תיקון חוק הנבצרות, פעילי ארגון הימין 'אם תרצו' ערכו מיצג מחאה בו הציגו קלפי עם פתקים שעליהם נכתב "פסול בג"ץ": "הדיקטטורה שלהם רומסת את האזרח החופשי"

י"ג תשרי התשפ"ד
מחוץ לבג"ץ: קלפי חלופית הוקמה בסמוך לבית המשפט
מחוץ לבג"ץ: קלפי חלופית הוקמה בסמוך לבית המשפט צילום: ההפגנה מול הדיון בבג"ץ (צילום: אם תרצו)

על רקע הדיון סביב העתירה נגד תיקון חוק הנבצרות, פעילי ארגון הימין 'אם תרצו' ערכו היום (חמישי) מיצג מחאה בו הציגו קלפי עם הסיסמא: "בגץ גורס את הדמוקרטיה"

פעילי הארגון קיימו משמרת מחאה נגד העיסוק של שופטי בג"ץ בתיקון לחוק יסוד הממשלה העוסק בנבצרות. הם הגיעו לכיכר אגרנט עם קלפיות ובתוכם פתקי מפלגות גרוסים ועליהם כתוב "פסול בג"ץ".

מטרת הדיון – שימור כוחה של היועמ"שית

מתן פלג יו"ר תנועת אם תרצו בכיכר אגרנט הסביר: "העובדה ששופטי בג"ץ לא מצמצו פעמיים והחליטו לקיים את הדיון בחוק היסוד מהווה דריסה קיצונית של הכרעת הבוחר וערעור בלתי נסלח של האיזון בין הרשויות. לשופטי בג"ץ אסור להתעסק בחוקי יסוד, בטח שלא בשאלת הנבצרות. מתעוררת המחשבה שמא עצם הדיון מטרתו להרתיע ראש ממשלה נבחר ולשמר את הכוח בידי היועצת המשפטית לממשלה, כוח שאין לה שום סמכות בחוק להשתמש בו".

ההפגנה מול הדיון בבג"ץ (צילום: אם תרצו)

לדבריו: "ראינו השבוע כיצד בג"ץ רומס את ערכי היהדות ומפלה בין יהודים לערבים באירועים נפרדים בתל אביב, כעת בג"ץ רומס גם את הדבר היחיד שיש לאזרח חופשי: קול בבחירות. דיקטטורת בג"ץ תקרוס, גם אם זה ייקח עוד כמה חודשים או שנים. העם לא ייתן ל15 אוליגרכים משפטיים לבטל את הצבעתו בקלפי!"

לקראת הדיון בבג"ץ, לוין תוקף: "זו לא דמוקרטיה"
לקראת הדיון בבגצילום: לקראת הדיון בבג

מוקדם יותר, שר המשפטים יריב לוין תקף בחריפות את עצם הדיון ואת התנהלות מערכת המשפט בנושא: "הדיון שמתקיים היום בבית המשפט הוא הלכה למעשה דיון בביטול תוצאות הבחירות. אף שם מכובס אחר לא יסתיר את האמת הפשוטה הזו".

אם תרצו בג"ץ הרפורמה המשפטית חוק הנבצרות