התבקשתם להביא לארוחה סלט והתלבטתם אם להביא סלט קצוץ או סלט חסה? הנה מתכון לסלט קייל קראנצ'י עם פרמזן קליל וטעים שישדרג את שולחן החג שלכם.

חומרים:

לרוטב:

1 גביע יוגורט יווני

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות טחינה

1 כף חרדל דיז'ון

10 מ"ל רוטב סויה

מיץ מ-½ לימון

לקרוטונים:

2 פרוסות לחם

שמן זית כתית

לסלט:

קייל

שמן זית כתית

קורט מלח

גבינת פרמזן

צנוברים

הוראות הכנה:

לרוטב:

בכוס גדולה, שמים יוגורט, גבינת פרמזן, טחינה, חרדל, רוטב סויה ומיץ מחצי לימון. מקציפים בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

לקרוטונים:

מורחים את פרוסות הלחם בשמן זית וחורכים על מחבת פסים משני הצדדים עד להשחמה. מסירים את עודפי השמן מהפרוסות בעזרת נייר סופג.

לסלט:

שוטפים היטב את הקייל וקוצצים אותו. בקערת גדולה, מערבבים את הקייל עם מעט שמן ומלח. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשטחים עליה את הקייל המתובל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס וצולים במשך 10 דקות.

לפני ההגשה, חותכים לקוביות את הלחמים, מוסיפים פרמז'ן וצנוברים לפי הטעם. מזלפים מהרוטב ומגישים.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka.