מתכון לחג: כך תשדרגו את הסלט שלכם
נמאס לכם מהסלט הקלאסי של מלפפון ועגבניה? כך תוכלו לשדרג את הסלט בארוחת החג שלכם, ולהכין סלט קייל קראנצ'י עם פרמזן טעים ומרשים בדיוק כמו במסעדות

התבקשתם להביא לארוחה סלט והתלבטתם אם להביא סלט קצוץ או סלט חסה? הנה מתכון לסלט קייל קראנצ'י עם פרמזן קליל וטעים שישדרג את שולחן החג שלכם.
חומרים:
לרוטב:
1 גביע יוגורט יווני
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות טחינה
1 כף חרדל דיז'ון
10 מ"ל רוטב סויה
מיץ מ-½ לימון
לקרוטונים:
2 פרוסות לחם
שמן זית כתית
לסלט:
קייל
שמן זית כתית
קורט מלח
גבינת פרמזן
צנוברים
הוראות הכנה:
לרוטב:
בכוס גדולה, שמים יוגורט, גבינת פרמזן, טחינה, חרדל, רוטב סויה ומיץ מחצי לימון. מקציפים בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לקרוטונים:
מורחים את פרוסות הלחם בשמן זית וחורכים על מחבת פסים משני הצדדים עד להשחמה. מסירים את עודפי השמן מהפרוסות בעזרת נייר סופג.
לסלט:
שוטפים היטב את הקייל וקוצצים אותו. בקערת גדולה, מערבבים את הקייל עם מעט שמן ומלח. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשטחים עליה את הקייל המתובל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס וצולים במשך 10 דקות.
לפני ההגשה, חותכים לקוביות את הלחמים, מוסיפים פרמז'ן וצנוברים לפי הטעם. מזלפים מהרוטב ומגישים.
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו