שעות ספורות לפני תחילת סביב חוק הנבצרות, ארבעה בני אדם נעצרו היום בבוקר (חמישי) לאחר שהפרו את הסדר במהלך מחאה ליד ביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ברחוב עזה בירושלים.

על פי הודעת המשטרה: "לאחר שהמפגינים סירבו להישמע להוראות השוטרים לגשת למתחם מחאה במרחק המותר להפגנה מול בתיהם הפרטיים של נבחרי ציבור בהתאם להחלטת בימ״ש בנושא, קצין משטרה כרז למפגינים על התקהלות אסורה והורה להם להתפזר מהמקום".

(צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)

עוד נמסר כי מספר מפגינים במקום הפרו את הסדר, תוך ניסיונות לעבור את החסימות במקום, בין היתר תוך כניסה לשטחי מגורים פרטיים של תושבי הרחוב (למשל לדירת גן של תושב הרחוב) ללא רשות באופן העולה כדי השגת גבול. כאמור, 4 מפגינים נעצרו והועברו להמשך חקירה בתחנת המשטרה.

כפי שפורסם, היום אמור להתקיים דיון בעניין 'חוק הנבצרות', שעניינו הנהלים להוצאת ראש ממשלה לנבצרות בגלל אי-מסוגלות פיזית או נפשית בלבד, ובכך למנוע מצב של נבצרות על רקע משפטי.

(צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)