מבזקים
סרוגים

קיש על המגעים עם סעודיה: "הולך להיות משהו דרמטי"

שר החינוך יואב קיש בירך את השר חיים כץ על ביקורו המדיני בסעודיה, והתייחס למגעים לנורמליזציה: "כולם מבינים שהולך להיות פה משהו מאד משמעותי ודרמטי, ואני מאחל למדינת ישראל שתשכיל להוביל את זה"

י"ב תשרי התשפ"ד
קיש על המגעים עם סעודיה: "הולך להיות משהו דרמטי"
קיש על המגעים עם סעודיה: "הולך להיות משהו דרמטי" צילום: (צילום: סרוגים)

שר החינוך יואב קיש בירך הבוקר (רביעי) את שר התיירות חיים כץ על ביקורו ההיסטורי בסעודיה והשתתפותו בכנס האו"ם בריאד. בדבריו התייחס למגעים לנורמליזציה עם סעודיה, ואמר כי "כולם מבינים שהולך להיות פה משהו מאד משמעותי ודרמטי".

"אני מברך את השר חיים כץ, השר הראשון שנסע בנסיעה פורמלית של שר במדינת ישראל לסעודיה" אמר. "זה הגיע אחרי ההצהרות של ראש הממשלה באו"ם ושל יורש העצר הסעודי (מוחמד בן סלמאן – א"ב). אני חושב שכולם מבינים שהולך להיות פה משהו מאד משמעותי ודרמטי, ואני מאחל למדינת ישראל שתשכיל להוביל את זה להסכמים מדיניים משמעותיים".

כאמור, שר התיירות חיים כץ פתח הבוקר את ביקורו המדיני בסעודיה כשהשתתף בכנס התיירות העולמי של האו"ם שנערך בריאד. במהלך הכנס כץ יקיים פגישות עם מקביליו מרחבי העולם, במטרה להעמיק קשרים ולייצר שיתופי פעולה חדשים בתחום התיירות.

"גשר בין אנשים ותרבויות": כץ החל את ביקורו בסעודיה

שר התיירות הסעודי, אחמד אל ח’טיב, התייחס להגעתו של כץ בפתח הכנס ואמר כי "יש כאן משלחות שהגיעו לארצנו לראשונה, אני מקווה שקיבלו אתכם יפה. ברוכים הבאים". עוד הדגיש כי "כל אחד בחדר הזה מבין שהתיירות היא גשר בין אנשים ובין תרבויות".

כפי שפורסם אמש, ביקורו של כץ הוא הביקור הרשמי הראשון של שר ישראלי בממלכה הסעודית, כשהיא מגיעה על רקע ההתקרבות והמגעים לנורמליזציה עם ישראל. בשבוע הבא שר התקשורת שלמה קרעי וחבר הכנסת דוד ביטן יצאו גם כן לסעודיה, שם הם צפויים להשתתף בכנס הדואר העולמי ולקיים פגישות אשר יעסקו ב"שיתופי פעולה בתחום התקשורת".

חיים כץ יואב קיש סעודיה