שמוקדם יותר היום (ג) פורסם כי בג"ץ הוציא צו על תנאי למדינה הוציא היום (ג) צו על תנאי כתוצאה מעתירה של התנועה הרפורמית, בדרישה לענות תוך שלושה שבועות מדוע הרב שלמה עמאר לא יועמד לדין בשל התבטאויות נגד הקהילה הרפורמית וקהילת הלהט"ב. הרב  הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף מתייחס להחלטה: "קורא לבית המשפט העליון לחזור בו".

הרב יצחק יוסף תקף את החלטת בג"ץ כשאמר: "התערבות בג״צ בחופש הביטוי של רבנים הממלאים את תפקידם ופועלים בהתאם לחובתם ומתוקף תפקידם הרבני איננה מתקבלת על הדעת. התבטאות רבה של ירושלים הרב עמאר היא מתוקף תפקידו כרב ומחובתו היה להביע את דעתו ללא מורא, אני קורא לבית המשפט העליון לחזור בו בו מפסיקתו זו ולאפשר חופש ביטוי לרבנים לצורך מילוי תפקידם״.

כפי שפורסם בתגובה לעתירה שהגישו התנועה הרפורמית וארגוני הלהט"ב, בג״ץ הוציא היום צו על תנאי כתוצאה מעתירה של התנועה הרפורמית, בדרישה לענות תוך שלושה שבועות מדוע הרב עמאר לא יועמד לדין בשל התבטאויות נגד הקהילה הרפורמית וקהילת הלהט"ב.

בעתירה שהוגשה בידי התנועה הרפורמית, נשות הכותל והבית הפתוח, מצוטטים כ-20 ציטוטים של הרב עמאר, שלטענת העותרים מחייבת העמדה של הרב לדין משמעתי בגין התנהגות לא ראויה של עובד ציבור כשבין היתר נטען: "אי העמדתו לדין יש בה גם כדי להעביר מסר לציבורים שונים שהעותרות מייצגות לפיהן איש ציבור בכיר יכול להשתלח בהם כראות עיניו".

הרב עמאר (צילום: חיים גולדברג)

בין ההתבטאויות שצוטטו בעתירה הייתה על רקע סירוב המשטרה להעמיד מחיצה בהקפות שניות בירושלים, אז אמר הרב כי אם יש ממש בטענה כי המשטרה פעלה על מנת למנוע את עריכת האירוע בהפרדה, הרי שיש פה רוח רפורמית "שמנסים להכניס אותה בכוח בתוך קודשי ישראל, בתוך ערי ישראל". בנוסף פרסמו מכתבים בו קרא יחד עם רבנים נוספים להגיע להתפלל בכותל המערבי כנגד התפילה המעורבת.