בזמן מלחמת יום כיפור שימש העיתונאי רון בן ישי ככתב צבאי של הטלוויזיה הישראלית. חמישים שנים לאחר מכן הוא חוזר לראשונה לארכיון הצילומים ששלח מהמלחמה, ומאגד אותם לסרט "לצלוח מלחמה ולספר".

צפו בהצצה:

הסרט, בהפקתם של תאגיד השידור ו-Ynet, מספר את סיפור הלחימה בחזית תעלת סואץ ועושה שימוש בחומרים אותנטיים שצולמו תוך כדי לחימה, אשר חלקם הגדול צונזר. האירועים והסיפורים מאחורי הקלעים לא פורסמו מעולם ונחשפים לראשונה.

בן ישי ישב במשך שעות ארוכות בחדרי הארכיון על מנת לשלוף עשרות שעות של הקלטות וסרטים נדירים שנשלחו מחזית סיני ורמת הגולן. רבים מחומרים אלו, שנשלחו מהשטח בזמן אמת, נפסלו בזמנו לשידור על ידי הצנזורה הצבאית וזוהי הפעם הראשונה שיוצגו לציבור.

בתחילת המלחמה הצטרף בן ישי לגדוד 87 של חטיבה 14, לסיור שחשף את התפר שבין הארמיות המצריות והיה זה שאפשר בפועל את צליחת תעלת סואץ, ולקראת סוף המלחמה חבר לגדוד מילואים של הצנחנים, שפעל בסמוך לתעלה. לאחר המלחמה קיבל בן ישי את צל"ש הרמטכ"ל על גילוי אומץ לב, קור רוח ותושייה, על כך שהציל פצועים תחת אש.

הסרט המלא יעלה לפלטפורמות השונות של כאן 11 ו-Yent, ויהיה זמין לצפייה החל ממחר (שישי) 22.9.