מבזקים
סרוגים
במהלך השיחה עם מאסק

נתניהו מפתיע: 'ההצעה של לוין הייתה קיצונית'

רה"מ נתניהו, התייחס במהלך שיחתו עם אילון מאסק לרפורמה המשפטית, ובפעם הראשונה התבטא נגד ההצעה הראשונית של יריב לוין. נתניהו טען: "התחילו בהצעה קיצונית שסירבתי לקבל"

ד' תשרי התשפ"ד
נתניהו מפתיע: 'ההצעה של לוין הייתה קיצונית'
נתניהו מפתיע: 'ההצעה של לוין הייתה קיצונית' צילום: נתניהו ומאסק (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

ראש הממשלה בנימין נתניהו, התייחס במהלך פגישתו עם אילון מאסק, לרפורמה המשפטית ובהתבטאות מפתיעה במיוחד, אמר כי ההצעה הראשונית שהציע שר המשפטים יריב לוין, הייתה 'קיצונית'.

נתניהו הסביר: "התחילו בהצעה קיצונית שלא קיבלתי של וטו ברוב פשוט על כל החלטה של בית המשפט. מנסים להגיע לקונצנזוס, ואם לא נגיע לקונצנזוס, ויש הרבה כוח של ביג מאני וביג מדיה לארגן הפגנות בכל מקום בעולם, אעשה זאת בעזרת התמיכה בציבור".

עוד הוא הוסיף והרחיב על הצעדים הבאים אותם הוא מתכנן: "הייתה תוכנית שהייתה מעבירה את המטוטלת מצד אחד – כוח בידי בית-המשפט, לצד שני – הפרלמנט. בלמתי אותה, אני רוצה איזון. לא רוצה שיטה בה הפרלמנט יכול לעקוף ברוב פשוט. אנחנו מנסים להגיע להסכמות, "לעבוד משני צדי המתרס". אם נצליח מול האופוזיציה – מה טוב. אם לא – נלך לציבור. זה מה שאני מתכוון לעשות עם שובי לישראל".

יריב לוין (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

יש לציין כי נתניהו עצמו, הצביע בקריאה ראשונה שעברה במליאת הכנסת, על חלק מההצעה אותה הוא כינה היום "קיצונית", בין השאר על שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, ועל קביעת הרוב שמתיר לבג"ץ לפסול חוקים וחוקי יסוד.

נתניהו ומאסק בשידור חי : "זה האיום על האנושות"
נתניהו ומאסק בשידור חי : צילום: נתניהו ומאסק בשידור חי :

כאמור ההתבטאויות המפתיעות הללו מגיעות במהלך ביקור ראש הממשלה ורעייתו אצל אילון מאסק במתקני טסלה בלוס אנג'לס, זו לאחר שמאסק נפגש עם שורה של מנהיגים עולמיים, ביניהם נשיא טורקיה ארדואן וגם מנהיגי ערב הסעודית.

מאסק קיים לנתניהו ורעייתו סיור בתחומי המפעל והתיישב איתם לשיחה, לאחר מכן ניהלו השניים שיחה בארבע עיניים על שורה של נושאים, הבולט בהם הוא הבינה המלאכותית, נושא אותו ראש הממשלה מקדם לאחרונה.

אילון מאסק בנימין נתניהו הרפורמה המשפטית