מבזקים
סרוגים

אחרי העימות בקבינט: עוצמה יהודית תתכנס לדיון

אחרי הדיון הסוער בקבינט המדיני ביטחוני והחלטת ראש הממשלה לדחות את בקשת השר איתמר בן גביר לשנות את תנאי האסירים הפלסטינים, סיעת עוצמה יהודית תתכנס מחר לדיון מיוחד על צעדי התגובה

כ"ו אלול התשפ"ג
אחרי העימות בקבינט: עוצמה יהודית תתכנס לדיון
אחרי העימות בקבינט: עוצמה יהודית תתכנס לדיון צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

העימות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר לביטחון פנים איתמר בן גביר נמשך: סיעת עוצמה יהודית תתכנס מחר (רביעי) לישיבה מיוחדת, כשלפי הודעת המפלגה חברי הכנסת ידונו "בצעדי הסיעה בעקבות דיון הקבינט הבוקר, בו המשיך ראש הממשלה נתניהו בהתנגדותו להחמרת תנאי המחבלים בבתי הכלא והתעקשותו להותרת המצב הקיים בו הם נהנים מתנאים מופלגים".

כאמור, מוקדם יותר היום דווח כי נתניהו החליט לדחות את דרישתו של בן גביר לבצע שינויים בתנאי האסירים הפלסטינים בהקדם האפשרי, וזאת בגלל הרגישות של חגי תשרי. בדיון של הקבינט המדיני-ביטחוני להערכת המצב לקראת החגים, השרים אישרו את ההיערכות המבצעית בכלל גופי הביטחון לקראת החגים והדגישו את החשיבות למתן ביטחון ותחושת ביטחון לכלל אזרחי ישראל לתקופה זו.

עוד נקבע כי הקבינט יקיים דיון באוקטובר בנושא האסירים הביטחוניים בבתי הכלא, ועד לדיון זה לא יחולו שינויים. במהלך הדיון נרשם עימות חריף בין בן גביר ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, שהתנגדה להצעתו והסבירה כי "ההוראה חלה גם על האסירים הפליליים וגם על הביטחונים. בגלל הרגישות של הביטחוניים זה תמיד היה נידון על ידי הקבינט".

בן גביר הטיח בנתניהו: "מספיק עם התירוצים"
בן גביר הטיח בנתניהו: צילום: בן גביר הטיח בנתניהו:

בתגובה עקץ השר בן גביר: "מדובר רק באסירים ביטחוניים – כנראה שלא קראת?". היועמ"שית לא נשארה חייבת וענתה: "אתה ממש חייב להאמין לי שקראתי את החוק. זה פרשנות זה שאפשר לאשר פחות או יותר (ביקורים). מכיוון שזה בעל משמעות משמעות ביטחונית ומדינית אז זה נידון בקבינט ולא בהחלטת שר הבל"מ".

בשלב מסויים נתניהו התערב ואמר כי "נעשה דיון אחרי החגים". בן גביר, שסירב לקבל את ההחלטה, השיב לו:  "הבעיה שגם אחרי החגים הגורמים המקצועיים יגידו שזה לא הזמן…. תמיד זה לא הזמן והקייטנה ממשיכה. שימו לב לנתונים, חלק גדול מאירועי הטרור מבוצעים על ידי אנשים שביקרו את האסירים בני משפחות, וכדומה. יש לנו 449 כאלה שביקרו בכלא, ואחרי זה ביצעו פיגועים או ניסיונות פיגוע ותוסיפו לזה מחבלים אסירים שחזרו על מעשי הטרור אחרי ששוחררו".

איתמר בן גביר הקבינט המדיני ביטחוני עוצמה יהודית