גולש הרוח נמרוד משיח בן ה-35 הוא אחד מהספורטאים הישראלים הישראלים הבכירים בכל הזמנים, הוא הגולש הישראלי היחיד שעמד שלוש פעמים רצוף על הפודיום באליפויות העולם. היום (ב) הודיע משיח על פרישה מספורט תחרותי, ועל וויתור על החלום האולימפי של פריז 24.

לפני ארבע וחצי שנים הודיע על פרישה מספורט תחרותי, אך בשנה שעברה הודיע על קאמבק בניסיון לייצג את ישראל באולימפיאדת פריז 2024 כשאף כתב בחשבון הפייסבוק שלו לפני כחודש וחצי: "הקמפיין האולימפי עדין חי ובהישג יד.המסע מרתק ומאתגר לא פחות מהחלום הגדול". אך היום בשל קשיים בחזרה, החליט על פרישה סופית מגלישת הרוח: "

משיח כתב בהודעת הפרישה: “אהבתי הגדולה לים ולרוח האולימפית הם שמתחו אותי לקצוות חדשים בהיבטים מנטליים ופיזיים. האתגר הגדול שחוויתי היה להשקיט את המאמן שבי, את החלק שרואה ומרגיש את הסביבה ומנגד להיכנס מודעות העצמית שלי כמתחרה ששום דבר לא מסיח את דעתו מלבד היעד הקרוב”.

נמרוד משיח: "זה רגע שבא לבחון כמה אני נאמן למהות שלי"

הספורטאי האולימפי המשיך ותיאר את תחושותיו: “בהגה המקצועית קוראים לזה ראיית מנהרה. כשזכיתי להיכנס לממד הזה שוב לאחר יותר מארבע שנים שלאחר הפרישה, נזכרתי בקסם הגדול. לא בכדי מחקרים מוכיחים שזהו מצב מנטלי הממכר ביותר שקיים באנושות, הכל נהיה זניח והמיקוד נהיה ספציפי”.

הלפיד האולימפי (צילום: שאטרטסוק)

גולש הרוח סיפר שבשביל לסגור את הפער שנוצר ולהשתלב בטופ העולמי, הוא נאלץ לנסוע לחו"ל ולהתרחק מאשתו ומבנו. "זה רגע שבא לבחון כמה אני נאמן למהות שלי ולדרך בה אני מאמן אחרים. ההחלטה לעצור את המסע כעת, כמו גם ההחלטה לחזור לספורט האולימפי שתיהן הכריחו אותי לפעול באומץ רב".

הים חוזר להיות מקום שקט ונעים בחיים שלי

“מעולם, בשום שלב עוד בילדותי, לא הייתי במעמד של האנדרדוג", הודה משיח "הפעם, התחלתי את הפעילות בפיגור גדול מול הסטנדרט של הטופ ועשיתי דרך מהתחתית כלפי מעלה, תהליך שהחזיר לי את הריגוש, בשילוב הגלשן החדש שעף מעל המים במהירויות שלא הכרתי מעולם קודם לכן. עמדתי מול אתגר חדש שחייב אותי להימתח לקצה גבול היכולת שלי מידי יום. זה היה מרתק ועדיין מהדהד לתוך העשייה היומיומית שלי".

מאמן נבחרת ישראל גל פרידמן (צילום: משה שי/פלאש 90)

הגולש סיכם והודה לאנשים שסביבו: "זהו, הים חוזר להיות מקום שקט ונעים בחיים שלי. את הפרק האולימפי סיימתי סופית. תודה לכל אלו שהסכימו להכיל את ההחלטה המשוגעת שלי ולתמוך בי כפי יכולתם, למועדון השייט והבית שלי מכמורת עמק חפר, לאיגוד השייט, למאמני נבחרת ישראל גל פרידמן ולדדי אושר על הסטנדרטים הבלתי מתפשרים והקצב המסחרר ולגולשים חברי נבחרת ישראל על רגעים מדהימים ומאתגרים. למדתי המון מהטוב וגם מהרע".