ארגון חוננו פנה היום (ראשון) למשטרת ישראל בטענה לתקיפה של יהודי על ידי נהג אוטובוס ערבי.

על פי הודעת הארגון, לפני כשבוע במהלך נסיעה בקו 71 של חברת סופרבוס נהג האוטובוס הערבי ביקש מנוסע יהודי לרדת מהאוטובוס לאחר שנתגלתה לדבריו של הנהג תקלה. הנוסע סרב לציית לנהג ולדבריו בתגובה הוא הותקף על ידי בן המיעוטים בפטיש החירום הנמצא באוטובוס.

בעקבות טענתו של המותקף, ארגון 'חוננו' פנה למשטרת ישראל בבקשה שתעצור את הנהג הערבי. עו"ד חיים בלייכר מסר: "אנו קוראים למשטרה ולרשויות החוק וכן לשרת התחבורה להיכנס לעובי הקורה ולטפל בחומרה באותם נהגים אשר נותנים שירותי טרור במקום שירות לאזרח".  כמו כן טען, "יעד נסיעתו של מרשי היה אחד התחנות האחרונות בשכונת רמות. מרשי נותר כמעט לבדו באוטובוס בעת שהנהג בן מיעוטים בשם אחמד הודיע שיש תקלה ועל כן יש לרדת בתחנה שאחריה אמורים להיות עוד ארבע תחנות נוספות".

"קילל את הנוסע והניף את ידיו לעברו"

עו"ד בלייכר המשיך לגלגל את האירוע: "מרשי חשש שסיבת הודעת הנהג היא בשל כך שהנהג רוצה לקצר את הסיבוב של האוטובוס ולחזור ישר למסוף, תופעה הקיימת בקו, ועל כן בקש לדעת מה התקלה. הנהג אמר שיש פנצ'ר בגלגל וקילל את מרשי, סגר את הדלת והודיע שהוא נוסע למסוף. מרשי אמר לנהג שהוא ירד שם אך דרש לקבל את פרטי הנהג".

עוד הוסיף "בתגובה קם ממקומו ונצמד אל מרשי תוך שהוא מקלל ומניף את ידיו לעברו. מרשי קפא במקומו והנהג שב לשבת במקומו. הנהג החל לנסוע בעוד מרשי נצמד לדלת כך שהיא נשארה פתוחה. לאחר נסיעה קצרה התרומם הנהג שלף את פטיש החירום והניף אותה לעבר מרשי בעוד האוטובוס נוסע. מרשי קפץ מהאוטובוס בבהלה רבה ונפל על ידו השבורה בסמוך לגלגלי האוטובוס.

הנהג המשיך בנסיעה תוך שהגלגלים כמעט ועלו על גופו של מרשי. בדרך נס הצליח מרשי אך ברגע האחרון להתגלגל לעבר המדרכה ולהינצל מדריסה. הנהג המשיך בנסיעתו למסוף בעת שמרשי חבול ופצוע וידו השבורה החלה שותת דם מתחת לגבס", תיאר בלייכר.

לדבריו של עורך הדין: "מדובר באירוע תקיפה קשה אשר חומרתו רבה שכן החשוד הינו נהג אוטובוס בשירות הציבורי. בידיו של הנהג נתונים ביטחונם וחייהם של מאות אזרחים מידי יום. אבקש לעשות כל שניתן כדי לעצור את הנהג, לחוקרו ולמצות עמו את הדין בהקדם, ומכל מקום למנוע ממנו לאלתר את המשך עבודתו כנהג אוטובוס ציבורי בטרם יובילו מעשיו לאסון.

לסיום אמר: "תופעת מעשי האלימות של נהגי אוטובוס איסלאמיסטים כלפי הציבור היהודי הפכה זה מכבר למכת מדינה של ממש. מדובר על מקרים של אלימות קשה וסכנת חיים של ממש. אנו קוראים למשטרה ולרשויות החוק וכן לשרת התחבורה להיכנס לעובי הקורה ולטפל בחומרה באותם נהגים אשר נותנים שירותי טרור במקום שירות לאזרח ומהווים איום אסטרטגי על ביטחון מאות אזרחים באוחזם בהגה האוטובוס".