מבזקים
סרוגים
שערורייה דיפלומטית

שר הונגרי שיבח את המנהיג ששיתף פעולה עם הנאצים

שר התחבורה והבינוי של הונגריה שיבח את שליטה המדינה בזמן השואה הורטי ואמר: "הוא היה פטריוט הונגרי אמיתי וחייל הירואי, שההיסטוריה עדיין לא יכולה, אבל בוודאי תעריך אותו יום אחד"

כ"א כסלו התשפ"ד
שר הונגרי שיבח את המנהיג ששיתף פעולה עם הנאצים
שר הונגרי שיבח את המנהיג ששיתף פעולה עם הנאצים צילום: (צילום: מארק ישראל סאלם/ פול)

שר בממשלת הונגריה הביע תמיכה במנהיג ששיתף פעולה עם הנאצים בזמן השואה. לפי דיווח של דב גילהר בכאן, שר הבינוי והתחבורה ההונגרי, יאנוש לאזאר, נאם בטקס לזכר מנהיג הונגריה בתקופת מלחמת העולם השנייה מיקלוש הורטי ודיבר בשבחו.

בין השאר אמר לאזאר בנאום: "הוא היה ראש מדינה יוצא דופן, פטריוט הונגרי אמיתי וחייל הירואי, שההיסטוריה עדיין לא יכולה, אבל בוודאי תעריך אותו יום אחד".

היום בהיסטוריה: מתחילה שואת יהדות הונגריה
היום בהיסטוריה: מתחילה שואת יהדות הונגריהצילום: היום בהיסטוריה: מתחילה שואת יהדות הונגריה

הורטי שיתף פעולה עם הגרמנים והאיטלקים כחלק ממדינות הציר והיה חלק מהברית הפשיסטית שכבשה את אירופה ורצחה את היהודים שבתחומה. בזמן שלטונו נרצחו מאות אלפים מיהדות הונגריה בקיץ 1944.

בשנים האחרונות הפכה הונגריה למדינה לאומית בראשות ויקטור אורבן. בעוד המערב מתרחק ממנה, ישראל נחשבת לידידה שלה והקשר בין אורבן ונתניהו התהדק.

גילהר דיווח כי שגריר ארה"ב בבודפשט, דיוויד פרסמן, הגיב לדברי השר ההונגרי: "מיקלוש הורטי היה שותף לטבח האוכלוסייה היהודית בהונגריה במהלך השואה. ארה"ב מודאגת מהשתתפותו של בכיר בממשלת אורבן במאמצים לשקם ולקדם את מורשתו האכזרית".

בישראל טרם הגיבו לדברים.

 

אתר החדשות JFEED

הונגריה השואה ויקטור אורבן מיקלוש הורטי