מבזקים
סרוגים

אחרי ההתפטרות: בגימנסיה התקיים אירוע סרבנות

למרות התפטרותו של זאב דגני, בגימנסיה הרצליה התקיים אירוע הקראת מכתבי הסרבנות של 200 תלמידים. בעקבות קיום הטקס, עימותים נרשמו מחוץ למוסד בין פעילי 'אם תרצו' למספר פעילים תומכי האירוע

י"ז אלול התשפ"ג
אחרי ההתפטרות: בגימנסיה התקיים אירוע סרבנות
אחרי ההתפטרות: בגימנסיה התקיים אירוע סרבנות צילום: (צילום: אם תרצו)

עימותים נרשמו היום (ראשון) בתל אביב בפתח המוסד החינוכי "הגימנסיה הרצליה" על רקע קיומו של אירוע של 200 בני נוער שחתמו על מכתבי סרבנות על רקע מה שהם מכנים "נוער נגד דיקטטורה".

למרות התפטרותו של מנהל הגימנסיה היום (ראשון) לאחר שהוחלט על אי קיום אירוע הקראת מכתבי הסרבנות, האירוע התקיים בשטח בית הספר. במהלך הטקס "נוער נגד דיקטטורה" בו נערים ונערות הקריאו מכתבי סרבנות התפתחו עימותים בין פעילי ארגון הימין 'אם תרצו' לתומכי האירוע. שי רוזנגרטן ראש אגף חינוך בתנועת אם תרצו מסר: "באנו לומר לסרבנים החצופים שאין לגיטימיה לסרבנות בחברה הישראלית. סרבנות היא קו אדום. אנחנו גאים לשרת בצה"ל".

ההתפטרות של מנהל בית הספר באה על רקע החלטתו המוקדמת של וועד מנהל בית הספר שלא לקיים את האירוע על רקע האזהרה של מ"מ מנכ"ל משרד החינוך כי אם יקיימו את הטקס תישקל האופציה לשלול תקציבים מהמוסד הוותיק.

אחרי ביטול אירוע סרבנות; מנהל הגימנסיה התפטר
אחרי ביטול אירוע סרבנות; מנהל הגימנסיה התפטרצילום: אחרי ביטול אירוע סרבנות; מנהל הגימנסיה התפטר

 

 

 

אם תרצו הגימנסיה הרצליה זאב דגני