פיגוע הדריסה בבנימין: הבוקר (חמישי) משאית פגעה במספר אזרחים במחסום מכבים. שלושה חיילים נפצעו ואדם אחד נרצח.
החיילים שנפצעו, מגדוד 411 של תותחנים, יצאו לפעילות גיבוש במודיעין לאחר שהם סגרו שבת בבסיס. הם יצאו מהמוצב לתחנת האוטובוס שממוקמת מחוץ לשטחי יהודה ושומרון, מעבר למחסום חשמונאים, ולכן היא תחנה רגילה ולא מאובטחת.
החיילים הלכו על השול לכיוון מעבר מכבים בשתי קבוצות. המחבל, מעל גיל 40 ובעל היתר עבודה, עבר בבוקר בצורה רגלית בדרך לעבודה. הרכב ששימש אותו לפיגוע לא היה על שמו.
המחבל נסע על גבי ציר 443 ועושה פרסה לפני המחסום, כלומר לא נכנס לתוך שטחי יהודה ושומרון. הוא פגע בחיילים בפיגוע הדריסה ולאחר מכן ניסה לברוח לכיוון מחסום חשמונאים.

כשהמחבל הגיע למחסום הוא מנסה לדרוס בפעם השנייה את המאבטחים של המחסום, אשר ניטרלו אותו. לבסוף כלל הלוחמים פונו והמעברים נפתחו.
קצין ו-3 חיילים נפצעו ממטען נפץ בקבר יוסף
הלילה (בין רביעי לחמישי) הכניסה הקבועה לקבר יוסף בשכם הפכה לזירת קרב. מחבלים הפעילו מטען חבלה רב עוצמה על כוח צה"ל שאבטח את העולים. בפיגוע נפצעו ארבעה חיילים של יחידת אגוז באורח קל עד בינוני. שניים מהפצועים כבר שוחררו מבית החולים.
המטען שהתפוצץ הלילה שכיח באירועים מסוג זה אך לרוב הוא מופעל על רכבים ממוגנים ולא על כוח רגלי כמו שהיה הלילה. חשוב לציין שזו לא הסלמה ולא משהו שלא היה בעבר.

בסופו של דבר, הכניסה של המתפללים עברה בצורה יחסית שקטה, כאשר האירוע החריג היחיד היה המטען שהופעל על הלוחמים של יחידת אגוז.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
לא
לא, זו לא הסלמה. אנחנו מתרגלים בתקופת בן גביר המדליק לשני פיגועים ביום
12:46 31.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר