טיפים להתארגנות לחגים ומתכון לעוף ב- 18 שקלים
מה עושים דבר ראשון כדי להתארגן לחג? איך מאחסנים מזון? מה גורם לאוכל להתקלקל במקרר? ומתכון מעלף לחג

אנאל קייטרינג מבשלת ואופה לאירועים כבר כמעט חמש עשרה שנה.
היא למדה את סודות הקונדיטוריה והבישול מהמטבח הצרפתי וצברה נסיון עשיר בהתארגנות במטבח
היא נותנת לנו טיפים חשובים לקראת החגים וגם מפנקת אותנו במתכון לעוף שנראה מליון דולר אבל המחיר שלו שווה לכל כיס והוא קל להכנה.
עוף מקורמל על מצע פרה תפוח אדמה
מצרכים לעוף המקורמל:
16 שוקיים עוף
כוס מיץ תפוזים
כוס סילאן
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
חצי כוס שמן
כף שטוחה של מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
שמים את כל המצרכים בקערה מערבבים את כל המצרכים יחד שמים על העוף מכניסים מכוסה בנייר כסף לתנור ב-200 מעלות לעשרים דקות ואז מורידים את הנייר כסף ומשאירים לעוד חמש דקות עד שתופס צבע.
ואז את כל הרוטב שופכים למחבת ומוסיפים :
מיץ הלימון ליים אם אין אז לימון רגיל חצי כוס מיץ תפוזים
שתי כפות רוטב סויה שתי כפות טריאקי , קצת ג'ינג'ר
קצת מלח ממתינים לרתיחה ואז מוסיפים כף קורנפלור מדוללת בכף מים
לפירה תפ"וא: עשר תפ"וא, פרוסה של ג'ינג'ר, כפית של שמן, כף מלח, ארבע שיני שום.
מוסיפים מים עד לכיסוי התפו"א אחרי הבישול מוסיפים חצי כוס חלב קוקוס.
לפירה ירוק מכינים פסטו מפטרזיליה חבילת פטרוזיליה ארבע שיני שום וכוס שמן זית טוחנים הכל בבלנדר ומערבבים ויש לנו פירה ירוק.
את המנה מגישים עם הפירה הרגיל, הפירה הירוק, אפשר להוסיף גזר שנצלה בתנור עם העוף, מעל את שוקיים (חתוכים בקצוות) ושופכים את הגלייזר על הכל.
יוצאת מנה יפיפיה, טעימה חגיגית.
חג שמח!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו