אם אתם מצפים כל השנה לרגע בו אתם טובלים את התפוח בדבש, תשמחו לגלות שההרגשה המתוקה והטעימה הזו יכולה להגיע גם בצורה של קינוח מיוחד לחג. לכבוד ראש השנה הנה מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן, שמשלבת בתוכה גם תפוחים.

 מרכיבים:

100 גרם סוכר חום

100 גרם סוכר לבן

300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגות ללא גלוטן

תפוח בדבש (צילום: שאטרסטוק)

7 גרם אבקת אפייה

2 גרם סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ

200 מ"ל תה מוכן

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות ומצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

מקציפים במיקסר עם מטרפה את הסוכר, הדבש והביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, ולאחר מכן מוסיפים לאט את השמן עד קבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת, ולאחר מכן מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.

לוקחים את קוביות התפוחים ומערבבים אותם מעט קמח ליפני הוספתם לבלילה (פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה).

מערבבים בתנועת עטיפה ומוזגים לתבנית. ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.

אופים את העוגה כ-40 דקות, ובודקים עם קיסם עד שהוא יוצא יבש.

לאחר שהעוגה התקררה, מומלץ לסגור אותה בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים.

המתכון באדיבות רשת ביגה