מחלקת המדינה האמריקנית גינתה הבוקר (שישי) את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, זאת בעקבות דבריו בראיון לחדשות 12 בהם טען כי "הזכות שלי, של אישתי והילדים שלי להסתובב ביהודה ושומרון יותר חשובה מזכות התנועה של הערבים". בדבריהם גינו את האמירה וטענו כי מדובר ב"התבטאות מסיתה".
"אנחנו מגנים בחריפות את ההתבטאות המסיתה של השר בן גביר, ואנו מגנים כל התבטאות גזענית" נמסר בהודעה האמריקנית. לדבריהם, "מסרים כאלה מסבים נזק גדול, במיוחד כשהם מושמעים על ידי מי שנמצא בעמדת הנהגה".
כזכור, ביום רביעי האחרון בן גביר התראיין לחדשות 12 ונשאל על המדיניות של שר הביטחון יואב גלנט ביהודה ושומרון. "אני סומך על ראש הממשלה, אבל אני חושב שגלנט פשוט טועה במדיניות שלו" אמר בן גביר. "מה מרקם חיים – הזכות שלי, של אשתי ושל הילדים שלי להסתובב בכבישי יהודה ושומרון יותר חשובה מזכות התנועה של הערבים. זכות החיים שלי קודמת לזכות התנועה – סליחה מוחמד, אבל זאת המציאות".
דבריו של בן גביר עוררו סערה ציבורית, כשרבים הביעו ביקורת על דבריו. אמש הדוגמנית בלה חדיד שיתפה באינסטגרם שלה את דבריו של בן גביר, וכתבה כי "בשום מקום ובשום זמן, במיוחד בשנת 2023, חיים של אדם אחד צריכים להיות יותר חשובים משל האחר. בייחוד אם זה בגלל מוצא, תרבות או שנאה טהורה".
בעקבות הסערה, בן גביר הגיב בציוץ שפרסם ב-X (טוויטר) בו טען כי הדברים הוצאו מהקשרם. "ככה מפיצים פייק ניוז: "אמרתי שהזכות של יהודים שלא להירצח גוברת על זכותם של ערבים ביהודה ושומרון לנוע ללא הגבלות ביטחוניות, ובגלל זה יש להציב מחסומים בדרכים" כתב באנגלית. "אבל התקשורת והשמאל הרדיקלי ממשיכים ללבות את ההסתה נגד ממשלת ישראל בעולם, כשהם חתכו חלק מדברי והוציאו את ההקשר כדי להשמיץ אותי".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
אוראל זר
והמבין יבין!!!!!!!!!!!!!
20:23 27.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
אחרת בכלל זה לא היה מעניין אותם. כך עובדים הדברים בפועל....הם חושבים בארה"ב שזה יעזור להם בבחירות מול הרפובליקנים
23:06 26.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
מכוערת במעשיה ובפרצופה, וטפשים רבים מתייחסים להגיגיה הריקים
17:41 25.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מד
.
15:12 25.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יניב
לא מבין את ההתערבות של ארצות הברית במה שהולך כאן? בני ברית או לא בני ברית, למה על כל דבר שמחליטים במדינה צריך לבוא לאישור ארצות הברית? קרה פעם שהתערבנו להם...
לא מבין את ההתערבות של ארצות הברית במה שהולך כאן? בני ברית או לא בני ברית, למה על כל דבר שמחליטים במדינה צריך לבוא לאישור ארצות הברית? קרה פעם שהתערבנו להם במדיניות שלהם? מבחינתי, זו חוצפה שלא תתואר - נמשיך ונשמור על כל חלק של כל מה ששייך למדינת ישראל על חמם וחמתם של כל מדינה אחרת, גם אם מדובר במדינות בני ברית איתנו.
המשך 12:31 25.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר