סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין, השיב ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, לעניין מכתבה על סמכויות ועדת הבדיקה הממשלתית לפרשת הרוגלות (פגסוס).

השר ציין במכתבו כי עצם התערבות היועמ״שית בנושא שאמור, בין היתר, לבדוק את אופן התנהלות הגוף שהיא עומדת בראשו, מעלה פליאה רבה, וכי ניגוד העניינים בו מצוי הייעוץ המשפטי לממשלה בנושא זה זועק לשמיים: "משעה שוועדת הבדיקה מוסמכת על פי כתב המינוי המוצע, בין היתר, לבדוק את אופן הפיקוח ואת חלקו של הייעוץ המשפטי לממשלה בפרשה הידועה כ"פרשת פגסוס". הניסיון של גוף ושל העומדת בראשו להכתיב את גבולות הגזרה של בדיקה, אשר נוגעת ל פרשה שהוא עצמו מעורב בה, ושהתנהלותו עתידה להיבדק במסגרתה, הוא דבר שלא יעלה על הדעת".

עוד הוא הוסיף: "במצב דברים זה, ניגוד העניינים בו הייעוץ המשפטי לממשלה מצוי זועק לשמיים. הניסיון לטרפד את עבודת הוועדה, ולהגבילה בדרך שתמנע ממנה להגיע לחקר האמת, הוא מקומם וחמור במיוחד כשהוא נעשה על ידי מי שאמונה על אכיפת החוק".

משכך, הודיע השר ליועצת המשפטית לממשלה כי יפעל ללא דיחוי לאישור הקמת ועדת הבדיקה: "על כן, אבקש להודיעך כי בדעתי לפעול ללא דיחוי לאישור מיידי של הקמת הוועדה, בדרך שתבטיח את יכולת ה לפעול ולהגיע לחקר האמת".

כידוע, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, שלחה היום (שלישי) מכתב לשר המשפטים, ח"כ יריב לוין, בעניין סמכותה של ועדת הבדיקה הממשלתית שבכוונתו להקים, לפיו אין סמכות לאפשר בחינה של תיקים פליליים תלויים ועומדים.

היועמ"שית הסבירה: "ככל שאכן תתקבל הצעתך כי הוועדה תעסוק בחקירות מתנהלות ובתיקים פליליים תלויים ועומדים, חרף היעדר הסמכות כאמור, עולה גם החשש לניגוד עניינים של ראש הממשלה בשל השפעתה האפשרית של עבודת הוועדה על התיק הפלילי שמתנהל נגדו".

עוד היא הוסיפה על התנגדותם של גורמי הביטחון ומבקר המדינה לוועדה אותה רוצה להקים לוין: "חשוב לציין בעניין זה את העובדות הבאות: האחת, כי כלל גורמי הביטחון שנדרשו לשאלת הקמת הוועדה מסרו לדרג המדיני כי הם מתנגדים להקמת ועדת הבדיקה, והשניה, כי מבקר המדינה מבצע מזה כשנתיים ביקורת מקיפה על העניין וצפוי לפרסם את ממצאיו בקרוב – חשוב כי ממשלת ישראל תבחן את הקמת ועדת הבדיקה גם בשים לב לביקורת מבקר המדינה".