מבזקים
סרוגים

בת העשר נפטרה: הוריה החליטו לתרום את איבריה

ראווד קבועה, התחשמלה ונפצעה אנוש אך לאחר מספר ימים נפטרה. הוריה החליטו לתרום את איבריה. ליבה הושתל אצל ילד כבן 7 חודשים

ה' אלול התשפ"ג
בת העשר נפטרה: הוריה החליטו לתרום את איבריה
בת העשר נפטרה: הוריה החליטו לתרום את איבריה צילום: (צילום: באדיבות המשפחה)

החליטו לתרום את איבריה: רוואד קבועה, בת העשר התחשמלה לפני כשבועיים ונפצעה אנוש. היא הובהלה לבית החולים לאחר פעולות החייאה שבוצעו בשטח שם יצבו את מצבה. ואושפזה ביחידה לטיפול נמרץ ילדים. אך על אף מאמצי הצוות הרפואי, אתמול בבוקר נקבע מותה.

שרה רגב, מתאמת השתלות בסורוקה סיפרה על הרגעים הקשים המהולים בעצב גדול לצד השמחה בהצלת החיים: "הרגעים שבהם אנו פוגשים משפחות מכל המגזרים והדתות שמבינות כי תרומת איברים היא מצווה שמצילה חיים של אחרים הם רגעים מכוננים. בסיטואציות מורכבות אלה של מוות ויגון מצילים חיים של אחרים. מעשה זה של משפחתה של רוואד נעלה ואצילי במיוחד״.

רגב מוסיפה "היתה שאלה פנימית של האבא לקבל החלטה אם לתרום איברים או לא. הסברתי לאב ועניתי על כל השאלות ששאל. כשבמקביל הם התייעצו עם איש דת והבינו את חשיבות המעשה בהצלת חיים."

אמיר אבו סלמאן גבועה ראש המשפחה: "זה עצב שמלווה בשמחה שאנחנו מנחמים את עצמנו בזה שהיא תציל חיי אחרים זאת מצווה גדולה מאוד.ואני שמח שההורים הסכימו .אני גאה בהם"

מרגש: האיברים של האחים הלל ויגל הי"ד יתרמו
מרגש: האיברים של האחים הלל ויגל היצילום: מרגש: האיברים של האחים הלל ויגל הי

מהמרכז להשתלות מסרו כי במהלך הלילה בוצעו הנצולת אברייה של רוואד. הלב הושתל בבן שנתיים ו-7 חודשים בשיבא. הכבד של רוואד הושתל לילדה בת חמש וחצי הבשניידר וכליותה הושתלו לשני בנים בני 12 ו-13 בשניידר

התחשמלות כבד תרומת איברים