על רקע 'הפסקת האש' עם החמאס, מפרסם היום ח"כ משה פייגלין מהליכוד את המתווה שלו לפתרון הבעיה בעזה.
בתכנית קצרה המכילה 7 סעיפים, מציע פייגלין לתקוף את הרצועה, לכבוש אותה לאפשר לפלסטינים המעוניינים להגר למדינות אחרות ולאחר מכן לאזרח את הרצועה באזרחים ישראלים.
תחילת המתקפה על הרצועה תגיע באמצעות אולטימטום עליו יכריז ראש הממשלה לאוכלוסייה הפלסטינית בה יוצע להם לברוח ומהר, במקרה הזה לסיני. "חמאס יוכל להיכנע ללא תנאי ובכך למנוע את התקיפה" כותב פייגלין.
לאחר מכן יגיע שלב 'התקיפה', בו יפציץ ויפגיז צה"ל בכל האמצעים הקונבנציונליים שיש לו את בנק המטרות כולל כל המטרות הצבאיות והתשתיתיות "בלי שום שיקול של "מגן אנושי" או "פגיעה סביבתית".", לדברי פייגלין, "די בכך שאנו תוקפים במדויק ושהזהרנו מראש". אזורים מהם יתקפו או יירו רקטות יותקפו במיידית בכל העוצמה ללא התחשבות בתושבי הסביבה.
במקביל לריכוך יוטל מצור מוחלט על עזה, "שום דבר לא ייכנס לעזה, אבל נאפשר לצאת ממנה (אזרחים יוכלו לעבור לסיני, לוחמים יוכלו להיכנע לכוחותינו)."
כיבוש, טיהור ואזרוח
ארבעת השלבים האחרונים במתווה פייגלין כוללים כיבוש הרצועה "שב"כ וצה"ל יטהרו ביסודיות את עזה עד שלא יישאר דבר מכל אויב חמוש באשר הוא. אוכלוסיית האויב החפה מפשע שבידלה עצמה מן החמושים, תטופל בהתאם לחוק הבינלאומי, ותורשה לעזוב, ונסייע בנדיבות לעוזבים."
לאחר מכן יגיע שלב הריבונות "לאחר טיהור עזה מטרור, היא תהיה חלק ממדינת ישראל הריבונית, ותאוכלס בישראלים, מה שיקל מאד את מצוקת הדיור בארץ. קו הרכבת לאורך מישור החוף יוארך, מוקדם ככל שניתן, עד קצה רצועת עזה".
לתושבי עזה הערבים יוצע סל הגירה נדיב – כלכלי ובין לאומי. ואלה שיבקשו להשאר, יוכרו כתושבי קבע בישראל, ובעתיד, אחרי כמה שנים של הסתגלות ואחרי חקיקה מתאימה בכנסת, ואחרי שיקבלו "באופן מלא ואמתי את קיומה, שלטונה, מהותה ודרך חייה של המדינה היהודית המודרנית שלנו בארצנו, תנתן האפשרות להפוך לאזרחי ישראל."
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
הציונית
יהי רצון לכל דבריך! שה' ישמיד את האויב במהרה.
01:39 23.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כל הכבוד -חיפשתי את תגובתך,מה- למה לא מביאים את דעתך כך צריך וחייבים לנהוג כדי למגר!! ולא לחזור כל פעם לאותו מקום
12:53 17.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
מסכים עם פייגלין צריך לחרוש את עזה ולזרוע אותה במלח
19:53 15.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הציונית
יהי רצון לכל דבריך! שה' ישמיד את האויב במהרה.
01:39 23.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כל הכבוד -חיפשתי את תגובתך,מה- למה לא מביאים את דעתך כך צריך וחייבים לנהוג כדי למגר!! ולא לחזור כל פעם לאותו מקום
12:53 17.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
מסכים עם פייגלין צריך לחרוש את עזה ולזרוע אותה במלח
19:53 15.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שחר
14:02 15.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אופטימית
בס"ד האם שמת לב מר פייגלין שיש שמאלנים בארץ, האם שמת לב לפסוק הנאמר "שונאיך ומחריבייך ממך יצאו"? הלואי שהקב"ה יסמא את עיניהם של אלה שיושבים בממשלה ויסכימו לכל מילה שנכתבה...
בס"ד האם שמת לב מר פייגלין שיש שמאלנים בארץ, האם שמת לב לפסוק הנאמר "שונאיך ומחריבייך ממך יצאו"? הלואי שהקב"ה יסמא את עיניהם של אלה שיושבים בממשלה ויסכימו לכל מילה שנכתבה בכתבה יהי רצון שה' יהיה בעזרך מר פייגלין.
המשך 13:49 15.07.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר