מבזקים
סרוגים

בדרך להסכם? ביידן שוקל להיפגש עם בן סלמאן

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוקל להיפגש עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, כדי לדון בהסכם בין וושינגטון לריאד שיכלול גם נורמליזציה עם ישראל. אם הפגישה תצא לפועל, היא תתקיים בספטמבר במהלך פסגת ה-G20 בהודו

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ד' אלול התשפ"ג
בדרך להסכם? ביידן שוקל להיפגש עם בן סלמאן

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוקל להיפגש עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, על מנת לדון בהסכם אפשרי בין ארה"ב לסעודיה – אשר יכלול גם נורמליזציה עם ישראל. כך דווח היום (שני) באתר האמריקני "אקסיוס".

לפי הדיווח, במידה והפגישה תצא לפועל, היא תתקיים במהלך פסגת מנהיגי ה-G20 שתתקיים ב-9 בספטמבר בהודו. עם זאת, גורמים בבית הלבן הבהירו כי החלטה הסופית בנושא עדיין לא התקבלה בשלב הזה, והנשיא שוקל את האפשרויות שלו. גם בשגרירות סעודיה בוושינגטון לא הגיבו לדיווח.

איראן מאיימת: 'הסכם עם סעודיה יפגע ביציבות האזור'
איראן מאיימת: 'הסכם עם סעודיה יפגע ביציבות האזור'צילום: איראן מאיימת: 'הסכם עם סעודיה יפגע ביציבות האזור'

כזכור, לפני שבועיים דווח בעיתון הוול סטריט ג'ורנל כי ארה"ב וסעודיה הגיעו להסכמות כלליות על הסכם נורמליזציה עם ישראל, כחלק מההסכם הביטחוני בין וושינגטון לריאד. לפי הדיווח, ההסכם הביטחוני בין ארה"ב ובין הממלכה הערבית מותנה בוויתורים ישראלים כלפי הפלסטינים – שלא ברור מידתם, האם מדובר בהכרה במדינה פלסטינית או רק באי סיפוח והקלות כפי שהיה בהסכמי אברהם.

בין היתר דווח כי הסעודים יקבלו ערבויות ביטחוניות מצד ארצות הברית וסיוע אמריקני לתכנית הגרעין האזרחית. האמריקנים מצדם יקבלו את סעודיה בצד של המערב ולא בצד של רוסיה וסין. כחלק מההסכם, סין לא תוכל לבנות בסיסים צבאיים בשטח הממלכה או לפרוס בה תשתיות אינטרנט וסלולר.

עם זאת, בעיתון ציטטו גורמים אמריקנים שא כי יועציו של בן סלמאן אמרו כי הוא אינו ממהר לקדם את נרמול היחסים עם ישראל, לאור הקואליציה הקיצונית שמתנגדת להקמת מדינה פלסטינית. בכל מקרה חלון ההזדמנויות להגיע להסכם הוא בשנה הקרובה, לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר 2024.

ארה"ב ג'ו ביידן מוחמד בן סלמאן סעודיה