חדשות

נתניהו על מכירת חץ 3 לגרמניה: "עוד רגע היסטורי"

ארה"ב אישרה את מכירת חץ 3 לגרמניה. רה"מ אמר: "לפני 75 שנה העם היהודי נטחן עד עפר על אדמת גרמניה הנאצית. 75 שנה לאחר מכן מדינת היהודים נותנת"

((צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון))

מוקדם יותר היום (חמישי) פורסם כי הממשל האמריקאי אישר הסכם מכירה היסטורי של מערכת 'חץ 3' הישראלית לגרמניה. משרד הביטחון הודיע כי התקבל האישור האמריקאי האחרון, אשר נדרש על מנת לאשר את העסקה בין המדינות. כעת לאחר האישור העסקה בין המדינות תצא לפועל.

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו| צילום: (צילום: ללא קרדיט)

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר על הסכם המכירה: "היום עשינו עוד רגע היסטורי. ישראל חתמה על העסקה הביטחונית הגדולה בתולדותיה. אבל זו לא סתם עסקה ביטחונית, ישראל מוכרת לגרמניה את הטיל המשוכלל חץ 3. לפני 75 שנה העם היהודי נטחן עד עפר על אדמת גרמניה הנאצית. 75 שנה לאחר מכן מדינת היהודים נותנת לגרמניה, גרמניה אחרת, את הכלים להגן על עצמה. איזו גאווה ישראלית, איזו תפנית היסטורית".

חדשות סרוגים

מדובר בעסקה הביטחונית הגדולה אי פעם בתולדות מדינת ישראל. העסקה צפויה לצאת לפועל בהקדם האפשרי ומסגרת תשלם גרמניה לישראל כ-שלושה וחצי מילארד דולר, או ארבע-עשרה מילארד שקלים בתמורה למערכת החץ 3.

שר הביטחון יואב גלנט פרסם את תגובתו לאישור האמריקאי ולהתקדמות העסקה ומסר. "האישור האמריקני שהתקבל הלילה, למכירת מערכת היירוט ״חץ 3״, מהווה הבעת אמון ביכולותיהן יוצאות-הדופן של התעשיות הביטחוניות בישראל. מדובר בהחלטה משמעותית שתסייע לבניין כוחה הטכנולוגי והכלכלי של ישראל".

(ללא קרדיט)

"בעיניו של כל יהודי יש משמעות מיוחדת לכך שגרמניה מסתייעת להגנתה במדינת ישראל. אנו גאים ביכולתינו לבצע את עסקת הנשק הגדולה ביותר בתולדות התעשיות הישראליות".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו