ראשי מפלגות 'המחנה הממלכתי ויש עתיד – בני גנץ ויאיר לפיד – מתנערים מהמתווה של מתן כהנא להקמת ממשלת אחדות תחת נתניהו למשך שנתיים, ואומרים כי מדובר בהצעה שאין לה תמיכה באופוזיציה.

מיד לאחר המתווה של כהנא, בסביבתו של בני גנץ הבהירו כי המחנה הממלכתי היא מפלגה דמוקרטית זה כל אחד יכול להעלות רעיונות ולהציע הצעות, אך "העמדה קובעת יש אחת, והיא זו של בני".

מיש עתיד נמסר בתגובה להצעת כהנא כי "ממשלת אחדות עם נתניהו תהרוס את המדינה".

כאמור, בפוסט שפרסם כתב כהנא כי הפתרון למשבר בחברה הישראלי, הוא הקמת ממשלת אחדות בראשות נתניהו למשך שנתיים, כשלאחריהן נתניהו יודיע על פרישה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתן כהנא יוצא להגנת הממשלה. ארכיון (צילום: ערוץ כנסת)

תחת הכותרת "מתווה כהנא" לחילוץ מדינת ישראל מהמשבר", כתב כהנא:  "נתניהו ראש ממשלה לשנתיים. ממשלה הנשענת על הליכוד, המחנה הממלכתי ויש עתיד. עם כל מי שיסכים לקבל קווי יסוד ברוח מגילת העצמאות. בעוד שנתיים בחירות. נתניהו פורש לביתו בכבוד".

כהנא הוסיף: "אתם באמת חושבים שיש פתרון יותר טוב מזה למשבר העמוק בו המדינה נמצאת כעת? ממשלה כזו תוכל לרפא את השסע הפנימי העמוק בינינו ותיתן מקום לכל חלקי החברה בישראל. ממשלה כזו תאחד מחדש את הצבא ותתמודד עם האיומים החיצוניים המתגברים סביבנו. ממשלה כזו תוכל לגבש חוקה, או לכל הפחות לחוקק מקבץ חוקי יסוד שיאזנו טוב יותר את מארג הכוחות בין רשויות השלטון".

כהנא הוסיף: "ממשלה כזו תביא שלום עם סעודיה. ממשלה כזו תשקם את הכלכלה ותחזיר את אמון שווקי העולם בנס הישראלי. ממשלה כזו תביא את השקט שכולנו כל-כך משוועים לו.שקט שהוא לא רפש. שקט של ברכה".

"בשנה האחרונה זכיתי להעמיק את היכרותי עם בני גנץ. נוכחתי לדעת שכפי שהוא כבר הוכיח בעבר, אצלו ישראל באמת לפני הכל. אני מאמין שאם כזה תרחיש היה טיפ-טיפה אפשרי, הוא היה בוחן אותו ברצינות. בצער עמוק אני מודה שלא מצאתי אפילו אדם אחד שמבין בפוליטיקה שחושב שיש דרך לגרום לכזה תרחיש לקרות כיום. אבל אם מספיק אנשים יבקשו את זה, מי יודע, אולי יהיה סיכוי. אני אמשיך להשתדל ולהתפלל שכזו ממשלה תקום".