חדשות המגזר

הלינץ' בבנימין: בית המשפט שחרר את יחיאל אינדור

עשרה ימים אחרי שנפצע ונעצר בית משפט השלום בירושלים שחרר ממעצר את יחיאל אינדור שנפגע קשה בלינץ' מסלע בראשו וירה במתפרע פלסטיני למוות

הלינץ' בבנימין: בית המשפט שחרר את יחיאל אינדור
צילום: (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

עשרה ימים אחרי הלינץ' בבנימין, בית משפט השלום הורה על שחרורו ממעצר של יחיאל אינדור שנפגע קשה בלינץ' מסלע בראשו וירה במתפרע פלסטיני למוות.

אינדור אושפז בבית החולים שערי צדק ועבר ניתוח ראש לאחר שסלע פער חור ענק בראשו. ההליכים האחרונים בעניינו נוהלו בהיעדרו כשהוא מאושפז. עם שחרור מבית החולים הוא הועבר לבית המעצר בירושלים, ובעקבות לחץ הועבר לבית החולים של שירות בתי הסוהר.

אינדור טוען להגנה עצמית וכי ירה במתפרע שסיכן את חייו. במשטרה טענו בתחילה כי הוא חשוד ברצח המתפרע, אבל יתקשו להשיג ראיות לעניין, בדיון היום נאמר כי סעיף החשד ירד להריגה וספק אם גם הוא יחזיק מעמד. את אינדור ייצגו עורכי הדין אביחי חג'בי ונתי רום מארגון חוננו.

תגובות

5
3
חזק ואמץ!!!
15.08.23

יחיאל אינדור גיבור אוהבים אותך

2
משפטן שונא עיוותים
15.08.23

ואם ואם החשוד, שמודה בירי שהביא למות הקורבן, היה ערבי שטוען ל"הגנה עצמית" - גם אז היה משוחרר לביתו בשלב כה מוקדם של החקירה ? לצערנו בית המשפט נכנע למסע לחצים אדיר - וחבל. חקירת רצח יש למצות לפני שיחרור של אדם שמודה בעצם הירי. עניין ההגנה העצמית צריך להיבדק לעומק, ללא הפרעה והשפעה זרה. המדינה במדרון גזעני חלקלק.

1
לאדיוט מעלי
15.08.23

המנסים לבצע לינץ' שוחררו מזמן ואם לא שמת לב הם היו פלסתיזים....

1
דורון שטאובר
15.08.23

עוד הוכחה שהמחלקה האנטי יהודית בשב"כ והמשטרה עוד הוכחה שהמחלקה האנטי יהודית בשב"כ והמשטרה מלאים ב0מאלנים קיצוניים שכל רצונם בחיים זה להתנכל ליהודים.

1
מוכיח בשער
15.08.23

הוכחה ? זו הוכחה שבית המשפט פועל על פי קריטריונים מקצועיים. גופי החקירה רואים דברים מהזוית שלהם ובית המשפט מופקד על ראייה כוללת של צורכי החקירה והתפתחותה. משנהרג אדם חייבים לקיים חקירה. השאלה אם הנחקר חייב להיות עצור - מוכרעת בבית המשפט. כך פועלת מערכת החוק במדינה דמוקרטית.