חברת הכנסת לימור סון הר מלך, מעוצמה יהודית תקפה את שר האוצר בצלאל סמוטריץ' על רקע טענתו שהפינוי הבוקר (שני) במאחז אעירה שחר היה בלתי נמנע.
הר מלך תקפה: "אני לא מוכנה לקבל בשום פנים ואופן את האמירה של 'מקורבי סמוטריץ' על הריסת מבנים בשטחי ארץ ישראל . גם אם כעת לא ניתן להסדיר את ההתיישבות הספציפית הזו, אסור להרוס אותה. שטחי c מלאים במבנים ערבים לא חוקיים כפי שהשר עצמו יודע, וכאשר מאות מטרים".
חברת הכנסת הוסיפה וסיכמה: "סמוך ליישוב עומדים על תילם מבנים ערבים שנבנו שלא כחוק – האכיפה הבררנית נגד יהודים איננה יכולה להתקבל".
בסביבת סמוטריץ' טענו: "מדובר בקרקע פרטית ערבית"
כאמור הבוקר פורסם כי בסביבתו של סמוטריץ' המכהן גם כשר במשרד הביטחון, טענו כי: "מדובר במבנים חדשים שנבנו על קרקע פרטית ערבית מוסדרת ולא ניתן להסדיר אותם וביחס אליהם יש דרישה של מערכת הביטחון והמשפטנים לאכיפה"
תגובות