מבזקים
סרוגים

ח"כ מיש עתיד: "לא פוסל ממשלת אחדות"

חבר הכנסת אלעזר שטרן מיש עתיד הסביר באופן חריג כי הוא איננו מתנגד לממשלת אחדות, ולדבריו: "אני אשמח שנתניהו יציע את זה"

כ"ז אב התשפ"ג
ח"כ מיש עתיד: "לא פוסל ממשלת אחדות"

לאחר שיו"ר יש עתיד וראש האופוזיציה יאיר לפיד שלל זאת, ח"כ אלעזר שטרן מיש עתיד הבהיר הבוקר (שני) כי הוא לא פוסל ממשלת אחדות:

בריאיון לספי עובדיה ויניר קוזין בגלצ, אמר שטרן "אשמח מאוד שנתניהו יציע – זה יהיה על השולחן ונקיים דיון. אף פעם לא הייתי נגד ממשלת אחדות בלי הקיצוניים, אבל לא שמעתי את ראש הממשלה מציע זאת".

אלעזר שטרן (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

רק לפני שבועיים: לפיד שלל בתוקף

כאמור, בשבועות האחרונים התייחס יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, לכניסה לממשלת אחדות ושלל זאת בתוקף, לפיד הסביר: "זו לא תהיה ממשלת אחדות – זו תהיה ממשלת כניעה".

בפוסט שכתב בפייסבוק לפני כשבועיים המשיך ופירט: "אז זו הסיבה שיש עתיד לא תכנס לממשלה של נתניהו: כי אנחנו בפוליטיקה בגלל ערכים. כי אנחנו מאמינים בהגינות. כי הפתרון לממשלה שהורסת את המדינה הוא לא להצטרף אליה, אלא להיאבק בה".

"המדינה הזו זקוקה לריפוי כאוויר לנשימה, אבל כדי שזה יקרה הממשלה הרעה הזו צריכה להיעלם מן העולם. התפקיד שלנו הוא להיות אלטרנטיבה טובה יותר, ישרה יותר, שנאבקת למען ערכים ליברליים, למען מעמד הביניים הישראלי, למען הדמוקרטיה. נכון שזה מאבק קשה, אבל כניעה היא לא הדרך לנצח בו. נחישות דווקא כן" סיכם לפיד.

אלעזר שטרן הרפורמה המשפטית יש עתיד ממשלת אחדות