יו"ר סיעת הציונות הדתית ח"כ שמחה רוטמן פנה הבוקר (ראשון) לשר הביטחון יואב גלנט בעקבות הפרסום משבוע שעבר על, מצגת מקורס מפקדי גדודים (פו"מ 'אלון') בה נעשתה השוואה מזעזעת בין תנועת הציונות הדתית לבין ארגון הטרור חמאס.

"הסתה שיטתית נגד מגזר שלם"

לדברי ח"כ רוטמן: "דובר צה"ל אישר את נכונות הפרסום והתנער מהמוצג בשקופית אך בכך לא די. אין לתאר את עוצמת השפלות המוסרית והעזות הנדרשת בכדי לייצר תוכן מסית זה, ולהציגו אל מול שדרת הפיקוד העתידית של צה"ל, הבנויה במידה לא מועטה מבני הציונות הדתית עצמה".

"הדבר מעלה תמיהה אם לא מדובר בקצה קרחון של תופעה בעלת מימדים רחבים ועמוקים יותר, של הסתה שיטתית כנגד מגזר שלם, תורם ומוביל במדינת ישראל, וכאמור גם בצה"ל עצמו בתפקידי שירות משמעותי לחימה ופיקוד" אמר ח"כ רוטמן.

גלנט והרמטכ"ל (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

חבר הכנסת מהציונות הדתית חתם את פנייתו בדרישה: "כשר הביטחון של מדינת ישראל, האמון גם על כבודם ומעמדם של בני הציונות הדתית בצה"ל, ועל הוצאת הפוליטיזציה מצה"ל אשר פוגעת בראש ובראשונה בצה"ל עצמו ובערך הרעות ולכידות השורות, להורות על תיחקור עומק והסקת מסקנות ברורות כלפי האחראים".

כזכור בשבוע שעבר פורסם כי בשקופית שהוצגה למפקדי צה"ל במהלך שיעור שניתן באוניברסטת חיפה למפקדי גדודים, נכתב: "מראשית שנות ה-90' של המאה הקודמת ועד ימינו אנו, נעה הלאומיות הדתית מן השוליים אל המרכז והפכה להגמוניה החברתית, התרבותית והפוליטית החדשה. אמירה זו נכונה לגבי הציונות הדתית בישראל וכן לגבי הלאומיות-הדתית האסלאמית הפלסטינית אשר באה לידי ביטוי מוסדי בעיקר בתנועת החמאס".