מבזקים
סרוגים
לא מוותרים:

הפרקליטות שוב מערערת על שחרור אלישע ירד

אחרי שלוש ערכאות ששחררו את אלישע ירד למעצר בית, בפרקליטות לא מוותרים והגישו בקשת ערר לבית המשפט העליון. ירד חשוד בשיבוש הליכי משפט בפרשת הלינץ' בבנימין. החשוד בירי עצור עד מחר

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ג אב התשפ"ג
הפרקליטות שוב מערערת על שחרור אלישע ירד

למרות ששלוש ערכאות שונות הורו לשחרר את אלישע ירד, במשטרה ובפרקליטות עדיין רוצים להשאיר אותו במעצר.

הפרקליטות הגישה לפני זמן קצר בקשת רשות ערר על החלטת בית המשפט המחוזי אתמול לשחרר את ירד למעצר בית בתנאים מגבילים. מכיוון שמדובר בערעור שני (אחרי השחרור בשלום והערעור במחוזי), הפעם מדובר בבקשה לערער, שבית המשפט העליון לא חייב לאשר. רק אם תאושר הבקשה ידון שופט עליון בערעור.

בעקבות ההחלטה, עו"ד נתי רום מארגון חוננו אמר כי "הגשת בקשת רשות ערעור בהליך הפלילי היא נדירה, שלא נאמר קבלת רשות שכזו. הפרקליטות והשב"כ לא מתבלבלים אפילו לא לרגע ולא נותנים לעובדות ולפסיקות בית המשפט לבלבל אותם, אלא הם לא יורדים מהעץ ומנסים להכריח את המערכת לפסוק את הדין רק בהתאם למה שהם רוצים. הלוואי ואפילו מקצת המאמצים שמושקעים פה ייעשו כלפי 300 הפורעים שניסו לרצוח את מרשיי ואחרים".

המחוזי שחרר את ירד

אתמול קיבל בית המשפט המחוזי חלקית את ערר המשטרה על שחרורם של המעורבים בירי על הפלסטיני בלינץ' בבורקה ביום שישי האחרון.

הערר על שחרורו ממעצר של יחיאל אינדור החשוד כי ירה בפלסטיני במהלך הקטטה בסמוך למאחז 'עוז ציון' התקבל והוא ישהה במעצר בבית החולים עד יום שישי. הוא מאושפז לאחר שסלע פגע בראשו. בחקירתו טען כי ירה בערבי בן ה-19 מתוך הגנה עצמית.

דרמה במשפט: אלישע ירד שוחרר ממעצר
דרמה במשפט: אלישע ירד שוחרר ממעצרצילום: דרמה במשפט: אלישע ירד שוחרר ממעצר

החשוד השני אלישע ירד – החשוד בשיבוש הליכי חקירה, אחרי שלקח את הרובה בו ירה אינדור והחזירו לביתו. הוא נעצר אך מסר גרסה מפורטת למשטרה, בה אמר כי לקח את הרובה מהזירה כדי לא להשאירו לידי הפלסטינים. הוא שוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים, בהם איסור יצירת קשר עם גורמים חיצוניים והפקדת אלפי שקלים כערבות.

המשטרה ביקשה להגיש ערר על החלטה לבית המשפט העליון, אך השופטת דחתה את הבקשה וירד שוחרר.

צפו בחבריו שרים לו את הניגון החב"די "דידן נוצח" שחובר לאחר שהרבי מלובביץ' זכה בדיון משפטי בארה"ב:

אלישע ירד הלינץ' בבנימין הפרקליטות