מבזקים
סרוגים

שב"כ סיכל תשתית טרור שתכננה פיגועים בישראל

הותר לפרסום: שב"כ וצה"ל עצרו פלסטינים שתכננו פיגועים כנגד ישראלים. על פי הפרסום, פעיל 'החזית העממית' גייס פעילי טרור, ביניהם גם קרובי משפחתו

כ"א אב התשפ"ג
שב"כ סיכל תשתית טרור שתכננה פיגועים בישראל
שב"כ סיכל תשתית טרור שתכננה פיגועים בישראל צילום: (צילום: נאסר אישתייה/פלאש90)

הותר לפרסום: בפעילות משותפת של שב"כ וצה"ל, נעצרו בחודשים האחרונים מספר פלסטינים תושבי יהודה ושומרון אשר תכננו פיגועים כנגד אזרחים ישראלים. זאת בהנחייתו של עלאם כעבי, פעיל 'החזית העממית' אשר גורש לרצועת עזה במסגרת עסקת שליט וכעת שוהה בלבנון.

על פי הפרסום, עלאם מוביל פעילות טרור בשטחי יהודה ושומרון, במסגרתה הוא מגייס פעילי טרור פלסטינים, שחלקם  קרובי משפחתו, לטובת ביצוע פיגועים כנגד ישראלים. במסגרת זו נחקרו בשב"כ מספר פעילים, בהם מראד כעבי, תושב מחנה הפליטים בלאטה שבשכם וקרוב משפחתו של עלאם וחאלד אבו אלהיג'א, תושב ג'נין.

(צילום: תקשורת שב"כ)

בחקירתו בשב"כ של מראד עלה כי הונחה על ידי עלאם לבצע פיגועי ירי. במסגרת החקירה הוסגרו שני נשקים מסוג M16 שהיו ברשותם. בחקירתו של אבו אלהיג'א עלה כי גויס על ידי עלאם לבצע פיגועים ולעמוד בראש חולייה צבאית שתפעל באזור ג'נין. כנגד השניים הוגשו כתבי אישום בבית המשפט הצבאי בשומרון.

בנוסף למראד ולאבו אלהיג'א, נעצרו פלסטינים נוספים שפעלו לקדם פעילות טרור בהנחיית עלאם. מהשב"כ נמסר כי הם ימשיכו, יחד עם צה"ל ומשטרת ישראל, לסכל כל פעילות טרור, גם כזו שמבוצעת ע"י פעילי טרור מאיו"ש בהנחיה והכוונה של פעילי טרור מחוץ לישראל, כמו עלאם..

יהודה ושומרון צה"ל שב"כ תשתית טרור