במכתב שפרסמו היום (שלישי) רבנים  בציונות הדתית, הם מתחו ביקורת קשה על מערכת אכיפת החוק, בעקבות אירועי השבת האחרונה בסמוך לישוב עוז ציון בבנימין, בה נפצע יהודי באורח קשה מהתפרעות של ערבים, והגן על עצמו עם נשקו האישי. כאשר על על פי טענת ערביי בורקה, כתוצאה מהירי שבוצע על ידי התושב שנפצע, מצא את מותו אחד הפורעים הערבים, תושב הכפר בן 19.

במכתב עליו חתומים- הרב שמואל אליהו, הרב דב ליאור, הרב שלמה אבינר, הרב אלייקים לבנון, הרב אריאל בראלי, הרב דוד דודקביץ' ורבנים נוספים, ביקרו את מעצר יהודי שנפצע באורח קשה לאחר שניצל מלינץ' וטענו כי נעשה חוסר צדק.

הרבנים פתחו ואמרו: "אנו במאבק מתמשך על אדמות ארץ ישראל עם האויב הערבי אשר באמצעות מימון אירופי משתלט על אדמות ארץ ישראל. אנו מתפלאים על מערכת אכיפת החוק ביהודה ושומרון שמהרה לעצור יהודי פצוע באשמת רצח ורק לאחר שלושה ימים עצרה ערבים שפצעו, הכו, זרקו סלעים וירו זיקוקים על יהודים. לצערנו, אין כאן חיפוש האמת אלא ניסיון לרצות את הקהילה הבינלאומית."

הרבנים הוסיפו: "התורה אומרת: 'משפט אחד יהיה לכם', כולם שווים בפני החוק, הוא כלל יסוד בהלכה היהודית ובכל מערכת משפט בעולם. פלא בעינינו שמערכות המשפט, המשטרה והשב"כ מתעלמות מהכלל הזה פעם אחר פעם. לא ייתכן שמערכות האכיפה והפרקליטות, יתייחסו להשתלטות של ערבים, על קרקע בשוויון נפש ומאידך יעקרו פרדסים וכרמים של מתיישבים יהודים, לא ייתכן שערבים בונים בכל מקום שהם חפצים ואין להם צווי הריסה ואילו מול יהודים יפעילו צווי הריסה והרחקה".

בין החותמים, הרב אבינר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

"אנחנו מחנכים את תלמידינו לכבד את מערכות השלטון. אך כשמערכות אלה פועלות באיפה ואיפה, לא נוכל להמשיך ביחס של כבוד ממלכתי למערכת אכיפת החוק. אנו דורשים מכם בתוקף לעשות בדק ביתולנהוג באמות מידה שוות כלפי כולם, כדברי הנביא "ציון במשפט תיפדה"