שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, הגיע לביקור עבודה במולדובה בשביל לדון בהיערכות למעברם של אלפי ישראל, בדרכם לתפילות ראש השנה בציון רבי נחמן מברסלב באומן. בהמשך הביקור צפוי השר פרוש להצטרף לפגישותיו של שר החוץ אלי כהן עם בכירים אוקראיינים ומולדובים, עמם ידון על הקלת המעברים.

השר פרוש סייר יחד עם רבה של מולדובה, הרב פנחס זלצמן ויו"ר מזכירות חסידי ברסלב, נחמן בנשעיה, בשדה התעופה בקישינב וסקרו את האפשרויות להגדלת הקיבולת וכוח האדם בכדי לאפשר מעברם של עוד אלפי חסידים דרך מולדובה.

הנציגים המולדבים: "מקבלים בברכה את הישראלים"

המשלחת נפגשה עם בכירי מערך הגבולות של אוקראינה ומנהלי שדה התעופה בקישינב, בכדי להציג פתרונות שיאפשרו הקלה על נסיעתם של הישראלים משדה התעופה לגבול בדרך לאומן, תוך מניעת תקלות וחיכוכים שנובעים מחוסר היערכות מתאימה.

(צילום: דוברות השר)

בפגישה עלו שורה של הצעות לייעול מערך הסעת ההמונים וניהול הקהל במקום. הנציגים מהרשויות במולדובה הביעו בפגישה את רצונם בשיתוף הפעולה עם ישראל וכי הם מקבלים בברכה את הישראלים הנוסעים דרך המדינה לאומן. סוכם על בחינת מכלול האפשרויות והמשך קשר שוטף בנושא.

בגלל המלחמה: ישראלים רבים יעברו דרך מולדובה

מחר יצטרף השר פרוש לפגישותיו של שר החוץ אלי כהן עם נשיאת מולדובה, ראש הממשלה, שר החוץ, ובכירים אחרים, עמם ידונו בין היתר על הקלת המעברים ואף יציגו בפני ראשי השלטונות במולדובה את התוכנית שהחלו לגבש בנושא.

על פי הערכות צפויים עשרות מהישראלים הנוסעים לאומן לעבור השנה דרך שדה התעופה בקישינב ועל כן ההיערכות המרכזית היא בגזרת מולדובה. במקביל, נמשכים המגעים מול יתר המדיניות הגבולות את אוקראינה, משם צפויים להגיע אלפים רבים נוספים.

הפגישה של השר במולדובה (צילום: דוברות השר)

יש לציין כי במקביל לעבודה במדינות הגבולות, יש מאמץ דיפלומטי משמעותי בהובלת משרד החוץ מול הרשויות בקייב, בכדי להסדיר את מעברי הגבולות בצד האוקראיני ואת נסיעתם הבטוחה של הישראלים מהגבול לעיר אומן למרות מצב המלחמה במדינה.

השר פרוש: "יש נכונות להשגת מתווה יעיל"

בסיום הסיור מסר פרוש: "מפגישתנו עם הגורמים הרלוונטיים בשטח אנחנו מגלים נכונות לעבוד בשיתוף פעולה ולגבש יחד מתווה יעיל וישים להקלה על מסעם של חסידי ברסלב בדרך לציון הקדוש בראש השנה. אני מודה לשר החוץ אלי כהן שראה לנכון להקדיש מאמצים לסייע בנושא ומוביל עם אנשי המקצוע במשרד החוץ שינוי בגישה למסורת חסידות ברסלב לשהות באומן בראש השנה".

השר פרוש בסיור העבודה (צילום: דוברות השר)

גם רבה של מולדובה, הרב פנחס זלצמן התייחס להיערכות: "הצפי השנה הוא שרוב המתפללים שיבואו לאומן, יעברו דרך מולדובה. שיתוף הפעולה והסנכרון בין כל הגורמים הינו קריטי כדי להבטיח שמעבר החסידים יעבור ללא תקלות".