לקחתי את הבן הקטן שלי בן חמש לסיור בגן הבוטני שהפך למסע קסום של "בוטניפלצת".

מה אני אגיד לכם? נהננו עד הגג. קודם כל חשוב להגיע בשעה נוחה, אנחנו הגענו סביב השעה שש, רוח ירושלמית קלה, אין עומס חום ואפילו בלילה המיצגים מוארים ומרהיבים.

מפלצות בגובה 16 מטר

המסלול משתרע על פני 1.2 קילומטר שלכל אורכו מוצבות כ- 25 מפלצות ענק ידידותיות בגובה של 3-16 מטר. המפלצות מעוצבות בידי האומן הישראלי אלכסנדר חייצקי ומלוות בסאונד ואפקטים. ליד כל מפלצת מוצב דף מספר המפולצמחים העתיק ובו סיפורה של הדמות בחרוזים, ההקשר הבוטני והמשימה שהילדים יוכלו לחקור על המפלצת.

ג'ונגל, מלכת הביצה ושחקנית רחוב

אז הסתובבנו לנו לפי המפה, לאורך המסלול בין המפלצות יש סאונד של טבע ומוזיקה נעימה וגם של ציפורים אמיתיות מהטבע. בהתחלה רואים פרח ביצה ענק על האגם הבן שלי קרה לה "המלכה" היא באמת מרשימה ומכניסה אותנו לעולם הקסום של הדמויות הגדולות. בהמשך יש שחקנית רחוב בדמות של עוזר רופא שמסבירה על הספר שמפוזר בין רחבי הגן משם ממשיכים לבלוט ענקי עם עיניים זזות שחובק את עץ אלון ובלוט אחר נעזר ע"י סנאי. בהמשך פוגשים ציפור צופית ענקית ששותה מים, עץ ענקי כמו ביער הקסום, דרקון אש, קקטוס עצום, עץ טורף מטפס על בניין החממה. ואם כבר הזכרנו את החממה, בשביל הילדים זה ממש נראה כמו ג'ונגל מלא בעצים גבוהים ופרחים מיוחדים וציוץ ציפורים.

תחנות הפעלה עם משחקים שונים

לארוך המסלול פזורות תחנות הפעלה כמו: כדורסל, מגנט להכנת פרצוף לקקטוס, איפור פנים, חפש את החיה המסתתרת ליד הגשר, ועוד ועוד זה מוסיף פעילות להליכה בין המפלצות. לבסוף יש מזנון לארוחה קלה, פיצה, נקנקיה בלחמניה חטיפים ושתיה קלה, כך שזה סוגר גם את הפינה של הפיקניק.

המסלול בארוך המתאים,  לא ארוך מדי ולא קצר מדי, מתאים לגילאי 2-10 (מגיל שנתיים חייב כרטיס), יש מדשאות שאפשר לשבת בהן ולנוח, יש גםאגם עם ברווזים ודגים, במתחם יש גם בית קפה עשיר וחנות מזכרות וכמובן כל הצמחים שצומחים בגן הבוטני משולטים בשם של הצמח, מה שמוסיף מידע לילדים ומאד מעניין אותם.

לסיכום, נהננו מאד. היה כיף לגלות כל פעם מפלצת מצחיקה אחרת. הצבעים, הגדלים והדמויות נותנים חוויה של יער קסום מהאגדות. מומלץ בחום!

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2023-08-06 at 11.43.24

 

שעות הפעילות:

בכל ימות השבוע עד סוף אוגוסט

בוקר: 13:00 – 9:00

אחה"צ: 21:30- 17:00 (כניסה אחרונה ב20:30)

שישי 13:00 – 9:00