חדשות

צה"ל מסביר: זו הסיבה שהגענו ללינץ' אחרי הירי

בצה"ל הסבירו הערב מדוע הגיעו הכוחות לאירוע הלינץ' בבוקרה רק אחרי הירי: "כוחות צה״ל סרקו במרחב שהתקבל, ולא איתרו את החיכוך מאחר והמיקום שהתקבל היה שגוי"

צה"ל מסביר: זו הסיבה שהגענו ללינץ' אחרי הירי
צילום: (צילום: אייל מרגולין/פלאש90)

דובר צה"ל נאלץ לפרסם הערב הבהרות, בנוגע לתיפקוד הלוחמים באירוע הלינץ' בבנימין בו נהרג פלסטיני ונפצע קשה מתיישב.

כמה שעות אחרי ההודעה הראשונה של דובר צה"ל שנסמכה על "דיווחים פלסטיניים ועדויות בשטח", בעקבות טענות של המתיישבים כי צה"ל הגיע לאירוע באיחור, נמסרה הודעה ובה השתלשלות האירועים:

"הטענות כי צה״ל וכוחות הביטחון התמהמהו בהגעתם לאירוע סמוך לכפר בורקה, אינן נכונות ומציגות מצג שקרי.

מהתחקיר עולה כי ההתקהלות במרחב החלה בערב שישי באזור השעה 19:00. "נאמר בהודעה".

הכוח הגיע למקום שגוי

"באזור השעה 20:07 התקבל דיווח פלסטיני ראשוני על חיכוך במרחב. כוחות צה״ל סרקו במרחב שהתקבל, ולא איתרו את החיכוך מאחר והמיקום שהתקבל היה שגוי.

בשעה 20:52 התקבל לראשונה דיווח מאיש ביטחון אזרחי אודות חיכוך בין מספר פלסטינים לתושבי מאחז ‘עוז ציון׳.

בשעה 21:09 לערך התקבל מיקום מדויק של העימות, וכוח צה״ל הגיע בשעה 21:20 למיקום האירוע, לאחר שבוצע ירי".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

64
35
בננ
06.08.23

במילים אחרות הפצוע צודק והירי נועד להציל חיים.