המיליארד האמריקאי ארתור דנצ'יק שידוע כתומך העיקרי של פורום קהלת הודיע כי יפסיק לתמוך במכוני מחקר ישראלים וביניהם גם לפורות קהלת.
על פי פרסום של העיתונאי אדריאן פילוט בכלכליסט, דנצ'יק החליט להפסיק לתרום למכון המחקר הימני שידוע בתמיכתו ברפורמה המשפטית בטענה כי צו השעה לדבריו הוא: "איחוי השסעים ושיקום האחדות הלאומית".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"הדבר הנחוץ ביותר למדינת ישראל הוא איחוי השסעים"
בתגובה לפרסום בכלכליסט, הסביר דנצ'יק את הצעד הדרמטי: "לאורך כל חיי תמכתי במגוון ארגונים שמקדמים את חירויות הפרט וחופש כלכלי לכל אדם. כשהחברה מפולגת באופן שמסכן את הדמוקרטיה, צו השעה הוא להתמקד בקירוב לבבות ובתיקון הקרעים שנפערו בלכידות החברתית".
המיליארדר המשיך והצהיר באופן רשמי: "החלטתי להפסיק את תמיכתי במכוני מחקר בישראל, בכלל זה גם פורום קהלת. אני מאמין שבעת הזו, הדבר הנחוץ ביותר למדינת ישראל, הוא איחוי השסעים ושיקום האחדות הלאומית".
יש לציין כי נראה שבפורום קהלת לא התרגשו יותר מדי מהפרסום ובתגובה שהוציאו כהתייחסות לדיווח, ציינו: "בסיס התרומות לפורום רחב וגדל בהתמדה".

מה דעתך בנושא?
34 תגובות
7 דיונים
הישראלי
נראה את השקרים שלכם, לאחר הפסקת מימונו של דנצ'ק בע"ה .
18:38 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הכל עניין של כסף ...
התורם הזה מושקע בלא מעט חברות הייטק ישראליות ... ומרגיש בכיס את התוצאות של ההפיכה המשטרית ... והוא לא אוהב להפסיד כסף ... זה כל הסיפור
18:31 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
הגולם קם על יוצרו! חשב שהוא מקים מכוני מחקר לעידוד כלכלה חופשית וקיבל מפלצת שמעודדת בורות, נחשלות וקצבאות סעד לדור שלם של חרדים ודתיים
18:20 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ח״ן
דניצ׳ק נתן - דניצ׳ק לקח - יהי שם דניצ׳ק - לפח!
16:24 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למה ?
למה תמיד כל התורמים הנדבים מהימין שמטיפים לנו על אהבת הארץ , על אף שעל , שלעולם לא נוותר על פיסת אדמת קודש ... כמו האדון דנצ'יק ... והגברת...
למה תמיד כל התורמים הנדבים מהימין שמטיפים לנו על אהבת הארץ , על אף שעל , שלעולם לא נוותר על פיסת אדמת קודש ... כמו האדון דנצ'יק ... והגברת אדלסון ויש עוד רבים .... דואגים שהילדים שלהם יחיו בארה"ב ... לא ילמדו פה ...לא ילכו לצבא פה ... לא ישלמו מיסים פה ... למה ? חשבתם על זה ?
המשך 16:15 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כי זה קל לעשות קולות של פטריוטיות כשאתה לא באמת צריך לחיות עם התוצאות שלהם
בתגובה ל: למה ?
על אותו משקל שזה מאוד קל להיות חרדי "נץ בטחוני ימני" כשאותו חרדי, ילדיו ונכדיו לא מסכנים את החיים שלהם בצבא.
19:20 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שם
סופ סופ הגיע לשכל
15:43 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
לך תתרום לנערי הגבעות ובנית המקדש.חחחחח שחרר אותנו מהרפורמה שהרסה את המדינה ותחזור לאמריקה מטורלל
15:34 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכל
הנזק נעשה טוב שנזכר
15:14 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
תתכונן להתרסקות כלכלית..
15:06 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציא
הכסף יגיע ממקום אחר וגם לא לא יהיה כי הכסף הוא מבורא העולם והוא רק שליח שלו
14:38 04.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר