העדר אכיפה נגד התפרעויות

חסר תקדים: השר וסרלאוף עתר נגד היועמ"שית

השר יצחק וסרלאוף עתר נגד היועמ"שית לאחר שלא קיבל ממנה מענה על העדר האכיפה מול ההתפרעויות של המחאה. לדבריו: "היא מתנערת מחובותיה ומפקירה את הציבור אל מול האלימות"

יצחק וסרלאוף, מקום 2 של בן גביר: "אין ביטחון ברחובות, חייבים לשנות את זה"
יצחק וסרלאוף, מקום 2 של בן גביר: "אין ביטחון ברחובות, חייבים לשנות את זה" | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף הגיש היום (ה') עתירה לבג"ץ נגד היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה בטענה כי לא קיבל מענה הולם על היעדר האכיפה של המתפרעים בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית.

לטענתו של וסרלאוף: "אין מנוס מהתערבות שיפוטית בעקבות העדר אכיפה מול סדרת ההתפרעויות שאירעו במסגרת המחאה כנגד הרפורמה המשפטית". כמו כן, במסגרת העתירה ביקש השר מבית המשפט להוציא צווים על תנאי שיורו לבהרב- מיארה על מנת שתנמק את אי הגשת כתבי האישום כנגד מובילי חסימות הכבישים, או לחילופין שתנמק מדוע לא תינתן הנחייה לפיה הנחיות העבר הינן בגדר טעות וכי בעת בחינת חסימות צירים ממניעים אידיאולוגיים, יש לתת משקל נכבד לזכות המוחים.

בנצי רובין

"מפקירה את הציבור"

השר וסרלאוף הדגיש בעתירה כי היועצת המשפטית לממשלה נוקטת באופן מובהק באכיפה בררנית ומפקירה בהתנהלותה את הציבור לאלימות ומעשי עבריינות: "מתנערת מחובותיה ומפקירה את הציבור מול אלימות של עבריינות שיטתית", אמר השר. עוד הוסיף "לא אנוח ולא אשקוט לנוכח האכיפה הבררנית שזועקת לשמיים ולכן עתרתי לבג"ץ נגד היועמ"שית שלא ממלאת את תפקידה".

"מפקירה את הציבור", היועמ"שית (תומר נויברג\פלאש 90)

לדבריו: "במספר הזדמנויות פניתי וקראתי ליועמ"שית, שימי סוף לאכיפה הבררנית והזהרתי שההתנהלות של הפרקליטות בחוסר שיוויון, עלולה להביא למיטוט שלטון החוק וריסוק אמון הציבור במערכות האכיפה.

"הפרקליטות, שבתקופת ההתנתקות פעלה כמו נמר אימתני והגישה בהליכי בזק מאות כתבי אישום בגין חסימות כבישים, כולל בקשות למעצרים עד תום ההליכים, הפכה לחתול ישנוני כאשר מדובר במחאה כנגד הרפורמה, ואינה מתאמצת לייצר אפילו מראית עין של אכיפה כלשהי מול קומץ פורעי החוק שיוצרים כאוס ברחובות ישראל".

תגובות

21
12
Rona poris
03.08.23

Pig

1
לא אתפלא שזבל כמוך ביכל סודנית שחורה מסר
03.08.23

החזיר שז...ן את החזירה שהביאה זו...ה ארורה כמוך היה לו מחלה ומהמחלה הזו יצאה טינופת ממאירה כמוך,

2
אם את מיקצוענית אני משבית את תחנת המוניו
03.08.23

רונה בת של זו...ה בואי לימצוץ לי פנוי כרגע,

11
ירון סלע
03.08.23

מסתבר שעילת הסבירות דופקת את המוח של השר,בגץ לא מתערב בתפקוד יועמש זה נקבע במסגרת החוק ואתה לא מייצג חוק אלא רדיפה פוליטית ככה זה באירן,הונגריה,ושאר הדקטטורות אנחנו עדיין לא דקטטורה

1
החושב
03.08.23

וממתי אכפת לבגצ אם נקבע בחוק שהוא לא אמור להתערב במשהו מסויים. הרי תמיד ניתן לטעון שמדובר במקרה קיצון או במקרים בעל תנאים מיוחדים, ואז להתערב....

2
רואה חשבון
03.08.23

, בחסדי ד' אתה מוגן מזה כי אין לך בכלל מוח.

10
א.א
03.08.23

כל הכבוד , צריך להגיש כמה שיותר עתירות נגד היועמשית , היא לא רלוונטית לתפקידה , היא לא מייצגת את הממשלה אלא את גורמי השמאל