פרסומים בתקשורת הזרה מלמדים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הסכים באופן עקרוני על הקפאת בנייה נוספת ביהודה ושומרון למשך 60 יום. מאידך הודיע נתניהו לממשל האמריקאי, כי הקפאה זו תהיה האחרונה בהחלט, ולא יסכים לתקופת הקפאה נוספת.
בסביבת נתניהו הכחישו את העניין, נתניהו עצמו בהתייחסו לסוגיית ההקפאה, אמר בישיבת הממשלה הבוקר (ב') כי "יש הרבה פרסומים שרובם לא נכונים".
במידה וילך נתניהו לקראת הקפאה נוספת, הוא ייאלץ להפרד מסיעת "הבית היהודי", שהודיעה כי לא תתן יד למהלך שכזה.
בשיחה לאתר סרוגים, אמר יו"ר סיעת "הבית היהודי-מפד"ל" ח"כ זבולון אורלב, כי "חזרנו והודענו כי לא נהיה שותפים בקואליציה שתחליט על הקפאה".
אורלב נשמע נחרץ מאוד ולא השאיר מקום לספקות. "אם נתניהו יחליט על הקפאה נוספת סיעת הבית היהודי תעזוב את הממשלה".
דבריו אלו של אורלב מצטרפים לדברים קודמים שלו, לפיהם הקפאת בנייה תביא לקיצור ימי הממשלה. לנוכח הלחצים שמופעלים על נתניהו אמר אורלב: "על ראש הממשלה להשיב לאמריקאים על בקשותיהם שגם עליהם לכבד את ההכרעה הדמוקרטית של אזרחי ישראל שבחרו לחזק את ההתיישבות ביהודה ושומרון".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
חגי
אורלב לא יוכל להסביר לציבור הציוני דתי את אי הפרישה שלו במהלך ההתנתקות. דו פרצופי? מתי שנח? אילו רווחים?
12:41 23.02.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו
במבט לאחור נראה אורלב מגוחך .הוא חושב שהוא יאיים על ביבי...פאתטי.
11:14 27.01.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא ננעלו
14:14 04.10.2010שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר