גבר כבן 26 נתפס שלשום (ב') במעבר המכס של נתב"ג לאחר שניסה להבריח סמים לארץ. החשוד נעצר ומעצרו הוארך ב-6 ימים.

האירוע החל עם הגעתו של החשוד תושב המועצה האזורית מטה יהודה למעבר המכס לאחר ששב לישראל. הנוסע עורר את חשדם של בודקי המכס באולם הנוסעים של רשות המיסים. בחיפוש שבוצע במזוודה של החשוד, איתרו הבודקים חומר החשוד כסם מסוכן מסוג קטמין מוסלק בדופן כפולה במזוודה שהייתה ברשות החשוד, במשקל של 11.5 ק״ג.

החומר נתפס, והחשוד נעצר לחקירה במחוז ירושלים. אתמול האריך בית המשפט השלום את מעצרו הוארך מעצרו בשישה ימים עד ל-6 באוגוסט. מהמשטרה נמסר: "החקירה בימ״ר ירושלים נמשכת במטרה למצות את הדין עם החשוד בייבוא, מסחר ואספקת סמים מסוכנים לישראל".

סמים בשטחי אש

מקרה דומה אירע אתמול (ג') כשיחידת המסתערבים של משמר הגבול בדרום עצרו חשוד צעיר ערבי תושב בית לחם בהפעלת חממת סמים בשטחי אש של הצבא בדרום. בתחילה המסתערבים פתחו אחריו במרדף רכוב, לאחר שניסה להימלט מהמקום על גבי אופנוע בשטח. לאחר שהחשוד לא נענה לקריאות הלוחמים לעצור, החל מרדף רכוב של הכוחות על גבי כלי שטח בעקבותיו. בסיום המרדף המהיר, נעצר החשוד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

המרדף המשטרתי (צילום: דוברות המשטרה)

ממשטרת ישראל נמסר כי החשוד בן 18 תושב מחנה הפליטים ׳אל-עזה׳ (בסמוך לבית לחם), נעצר והועבר להמשך חקירה במשטרה.