פסטיבל היין של ירושלים מתקיים זו השנה ה-21 במוזיאון ישראל, והפך לאירוע מסורתי שנחגג בכל קיץ ירושלמי.

הפסטיבל כולל כ-50 דוכנים שונים של יקבים מרחבי הארץ והעולם שם תוכלו לטעום מגוון רחב של יינות מיקבים מוכרים וגדולים בישראל ואף יקבי בוטיק טעימים לא פחות. בנוסף, במהלך האירוע מתקיימות גם הופעות חיות וישנם דוכני אוכל שונים.

הפסטיבל יימשך כל ערב במשך ארבעה ימים החל מאתמול (שני) עד יום חמישי הקרוב, ה-3.8, בין השעות 19:00-23:00. וכולל כ-50 דוכנים שונים של יקבים מרחבי הארץ והעולם, הופעות חיות וגם דוכני אוכל.

(צילום: סרוגים)

איך זה עובד?

לאחר שתעלו את המדרגות בכניסת המוזיאון, תוכלו לאסוף כוס יין שתשרת אתכם במהלך הערב, אותה גם תוכלו לקחת הביתה בסוף החוויה. אם תגיעו בשעות השיא של האירוע (20:00-21:00), תגלו כי ישנו תור ארוך בשביל לאסוף את כוס היין, אך הוא רק נראה מאיים ומהר מאוד תוכלו לאסוף את הכוס ולהתחיל לשתות.

לאחר מכן, תוכלו להסתובב בין הדוכנים השונים, לטעום ממגוון רחב של יינות ויקבים, ואף לשמוע על תהליך הייצור ואת הסיפור של האנשים שמאחוריהם. אם חשקה נפשכם במשהו נוסף חוץ מיין, תשמחו לגלות כי ישנם גם דוכנים של משקאות אחרים כגון ליקרים, קוקטיילים ועוד.

(צילום: סרוגים)

מה צריך לדעת?

כשרות – שימו לב כי לא כל היינות במתחם נמצאים תחת כשרות, ולמי שמקפיד, ישנם גם יינות כשרים על פי היתר מכירה. יש לוודא עם המוזגים או לבדוק את התווית על הבקבוק.

אוכל – דוכני האוכל שבמתחם אינם כלולים בכרטיס הכניסה, לכן אם אתם לא מעוניינים להוציא כסף על אוכל הצטיידו בנשנושים קלים מהבית, או שתבואו מראש על בטן מלאה.