נשיא ארה"ב ג'ו ביידן התייחס היום (שבת) לאפשרות של הסכם נורמליזציה בין ישראל לסעודיה, ואמר כי "ייתכן שיש התקדמות בדרך להסכם בין שתי המדינות". עוד ציין כי ההתקרבות האפשרית מגיעה אחרי שהיועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, הגיע אמש לג'דה וניהל שיחות עם גורמים סעודים במטרה לקדם את הסכם הנורמליזציה.

דבריו של ביידן מגיעים לאחר שפרשן ה"ניו יורק טיימס" תומאס פרידמן כתב השבוע בתורו כי שוחח עם הנשיא על האפשרות של הסכם בין סעודיה לישראל, אשר יכלול ויתורים לפלסטינים בתמורה לכינון יחסים דיפלומטים. לטענת פרידמן, הנשיא האמריקני מתלבט האם לקדם את ההסכם, אך השבוע נתן אור ירוק למהלך.

"כשראיינתי את הנשיא ביידן בחדר הסגלגל בשבוע שעבר, הטור שלי התמקד בקריאתו לנתניהו לעצור את צעדי המהפכה המשפטית בלי הסכמה רחבה – אך זה לא היה הדבר היחיד שדיברנו עליו" אמר פרידמן. "הנשיא עדיין לא החליט אם להמשיך במאמצים להסכם בין ישראל וסעודיה, אך אישר לצוות שלו לדבר עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן את השאלה המרכזית: האם יסכים לעסקה – ובאיזה מחיר".

עוד טען כי "אם ארה"ב מגיעה לסוג של ברית ביטחונית עם סעודיה – בתנאי שהיא תנרמל את היחסים עם ישראל, שתעשה ויתורים משמעותיים לפלסטינים – הקואליציה של נתניהו, שכוללת קיצונים דתיים, תצטרך לענות על השאלה הזו: 'סיפוח או נורמליזיציה?'. גם אם הצעה כזו תגיע לממשלה הקיצונית בישראל, הרבה אנשים יצטרכו להסכים על הרבה דברים".