השמאל הפסיד בהצבעה על צמצום עילת הסבירות והחל להתפרע ברחובות ישראל, כולל שימוש בירי ותקיפת שוטרים.
במשטרה מסכמים יום מדמם בו נפצעו 22 שוטרים. 12 ברחבי הארץ ועוד 10 בפינוי של ההפגנה האלימה בנתיבי איילון שם התפרעו המפגינים, כשהם מיידים על השוטרים בקבוקי זכוכית ובקבוקי פלסטיק מלאים בחול ואבנים.


בסך הכל נעצרו אתמול רק באיילון 18 מפגינים, בנוסף לחמישה עצורים בירושלים שמעצרך הוארך.
מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל רואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית אך יחד עם זאת ננהג באפס סובלנות לאלימות כלפי שוטרים ופגיעה בסמלי שלטון, פגיעה ונזק לתשתיות, הסתה לאלימות ברשת והפרות סדר".
קב"ט חצרים ירה לעבר מפגינים שחסמו את הקיבוץ
קבוצת אנשי ימין תומכי הרפורמה המשפטית הגיעו לשערי הקיבוץ חצרים על מנת למחות נגד תושבי הקיבוץ אשר לוקחים חלק בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית וחוסמים כבישים וצמתים ברחבי הארץ, מפגיני הימין חסמו את הכניסה לקיבוץ ותושבי הקיבוץ התעמתו איתם על כך.
על פי תיעוד נוסף מהזירה, הקב"ט עמד סמוך לשער כאשר תושב קיבוץ התפרץ עם רכבו לעבר המפגינים שחסמו אותו ואף דחף אותם עם רכבו, בתגובה מספר מפגינים התגודדו סביב הרכב ונשכבו על מכסה המנוע, עד שאותו קב"ט דחף את המפגינים מהרכב החל להתעמת איתם וכמעט מיד שלף את נשקו וירה באוויר בפעם הראשונה בעודו צועק לעבר המפגינים "אני לא מפחד מכם, אתם חסרי כבוד".
בתיעוד של כמה שניות לאחר מכן, ניתן לראות את המפגינים צועקים עם הקב"ט על כך שהוציאו נשק וירה, הקב"ט ממשיך להתעמת עם המפגינים ואף צועק לעבר אחד מהם "אני אירה לו בראש" לפני שהוא מזנק לעבר מפגין ומתחיל להתקוטט איתו עד שלאחר מספר שניות שלף הקב"ט את נשקו שוב וירה כדור נוסף באוויר והפעם גם כיוון את הנשק לעבר המפגינים במקום.
מפגינים ניפצו שמשת רכב בי-ם; אירוע דריסה בכפ"ס
אתמלו ניפץ מפגין ניפץ שמשת רכב של אישה שהייתה עם ילדיה הקטנים היום (שני) באזור כביש בגין בירושלים בעת שהיה חסום לתנועה בעקבות הפרת הסדר במקום. המשטרה עצרה בגן סאגר את המפגין בן 45 מהוד השרון, והוא הובא להארכת מעצר
צפו בתיעוד האם
באירוע אחר בצומת מלל בכביש 531 בשרון, דרס נהג מפגינים שחסמו את הכביש בו נסע. המשטרה עצרה נהג כבן 20 תושב המושב חגור והוא הובא להארכת מעצר.
==
אתר סרוגים פועל להגנת ושמירת זכויות יוצרים ועושה מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. אם זיהיתם בכתבה זו יצירה שאתם בעלי הזכויות בה נא הודיעו לנו בדוא"ל srugim@srugim.co.il
תגובות