בדרך לשביתה? פורום העסקים הזהיר הבוקר (ראשון) כי הוחלט להיערך לעצירת המשק, זאת בעקבות המשך חקיקת הרפורמה המשפטית. עם זאת, בהודעה נאמר כי הוחלט להמתין להחלטת ההסתדרות בנושא.

"בדיון חירום עם פורום ראשי המשק הכולל כ-150 בכירים הוחלט להערך לעצירת המשק. בעקבות הדיון הצפוי היום בהסתדרות, הוחלט בינתיים להמתין להחלטתם" נאמר בהודעת הפורום. "אנו מבהירים כי בכל מקרה – נעשה הכל, כולל השבתה על פי דין, בכדי למנוע חקיקה חד צדדית הפוגעת אנושות בכלכלה ומפרקת את צבא העם".

כזכור, יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד ויו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי ערכו הלילה דיון מיוחד בעקבות המחאה והמשך קידום הרפורמה המשפטית. גורמים בהסתדרות מעריכים כי נשק השביתה נמצא על השולחן, ונראה כי בן דוד ידרוש מהממשלה להגיע להסכמות עם האופוזיציה או שהוא ישבית את המשק.

"נמשיך לעשות הכל כדי למנוע את הקרע והשיסוע בעם. אנו פועלים גם בשעות אלה אל מול כל הגורמים המעורבים, בניסיון להביא בשורה שתאחד את השורות" אמרו בן דוד ואמיתי אחרי הדיון. "אין לנו מדינה אחרת ואנו רואים עין בעין את הסכנה הניצבת לביטחון המדינה. נמשיך להעמיד את עצמנו לכל מאמץ שיביא למניעת מלחמת אחים, ערב ט׳ באב".

עוד הם הוסיפו: "לא נהסס לפעול מתוך אחריות לביטחון ישראל ולשלמותה. על כולם, משני צדי המתרס, להבין כי אנחנו נמצאים בשעה היסטורית וקריטית לעתיד מדינתנו. בימים האחרונים הגשנו מתווה לראש הממשלה בנימין נתניהו, המוכר גם לראשי האופוזיציה, ועל פי הבנתנו – הפערים ניתנים לגישור. במידה והצדדים לא יגיעו לפתרון מוסכם על פי הצעתנו, נתכנס היום (ראשון) בשעה 16:00 לקבלת החלטות בדבר המשך הצעדים".