מבזקים
סרוגים

ישראל מאשרת: מכירים בשליטת מרוקו על סהרה

מדינת ישראל הכירה באופן רשמי בריבונות מרוקו על הסהרה המערבית, חבל ארץ הנחשב שנוי במחלוקת כבר קרוב לחמישים שנים, ישראל אישרה את ההכרזה אחרי הודעה חגיגית שפורסמה מטעם מלך מרוקו

כ"ח תמוז התשפ"ג
ישראל מאשרת: מכירים בשליטת מרוקו על סהרה
ישראל מאשרת: מכירים בשליטת מרוקו על סהרה צילום: שאטרסטוק

מלך מרוקו הודיע כי קיבל הודעה מראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, על הכרת ממשלת ישראל בריבונות מרוקו אזור מערב הסהרה, ממשלת ישראל אישרה את הדיווח.

אזור מערב הסהרה הוא הוא חבל ארץ שנמצא במחלוקת כבר משנות השבעים, וכך הוא מוגדר עד היום על ידי האו"ם. בסוף שנת 2020 הכירה ארה"ב על ידי הנישא טראמפ בריבונות מרוקו על אזור הסהרה המערבית, החלטה זו הייתה בין הדברים שהובילו לחידוש היחסים בין ישראל למרוקו.

אחרי חצי שנה: ביידן הזמין את נתניהו לביקור בארה"ב
אחרי חצי שנה: ביידן הזמין את נתניהו לביקור בארהצילום: אחרי חצי שנה: ביידן הזמין את נתניהו לביקור בארה

על פי ההודעה שפורסמה מטעם ארמון המלוכה המרוקאי: "הוד מלכותו המלך מוחמד השישי, שה' יעזור לו, קיבל הודעה מראש ממשלת מדינת ישראל, כבודו מר בנימין נתניהו. באמצעות מסר זה הרים ראש ממשלת ישראל לדגל הוד מלכותו, שה' יעניק לו את הניצחון, את החלטת מדינת ישראל "להכיר בריבונות מרוקו על שטח סהרה המערבית". "

מדינת ישראל הגיבה לדיווח ואישרה את תוכן המסר בהודעה ובהכרת ישראל בשליטת מרוקו על הסהרה המערבית.

מרוקו הביעה זמן רב עניין בהכרה בין לאומית בריבונותה על הסהרה המערבית ולהפוך את האזור לאוטונומיה אזרחית תחת שליטתה ובתוך גבולותיה המוכרים.

שר החוץ אלי כהן תמך בהחלטה ומסר: "אני מברך על הודעת ראש הממשלה נתניהו על ההכרה בריבונות מרוקו על סהרה המערבית. צעד זה יחזק את היחסים בין המדינות ובין העמים והמשך שיתופי הפעולה להעמקת השלום והיציבות האזורית".

ישראל מלך מרוקו מרוקו ראש הממשלה נתניהו