אכזבה: נבחרת העתודה הפסידה בגמר אליפות אירופה
נבחרת העתודה של ישראל פגשה את נבחרת צרפת בגמר אליפות אירופה עד גיל 20. למרות משחק טוב של הישראלים ובסיומו של טורניר ענק מבחינתם, הישראלים הפסידו לצרפת שזכתה באליפות אירופה בתום משחק דרמטי
אחרי שרשמו טורניר מדהים, בו הדיחו את אלופת אירופה ספרד, ואת בלגיה וגרמניה החזקות, נבחרת העתודה של ישראל פגשה היום (ראשון) את נבחרת צרפת בגמר אליפות אירופה עד גיל 20. למרות משחק טוב של הישראלים, הצרפתים סיימו כשידם על העליונה וזכו באליפות אירופה לנבחרות צעירות.
חניכיו של אלעד חסין עלו למגרש על מנת להמשיך עם הקיץ החלומי של הספורט הישראלי ולנסות לזכות בפעם השלישית בתולודותיה, נגד משוכה קשה במיוחד- נבחרת צרפת, שנחשבת לנבחרת החזקה בטורניר. המשחק התפתח לטובת הצרפתים אך ברבע הרביעי הצליחה ישראל להשוות ולגרור את המשחק להארכה שם לצערה צרפת הייתה יותר חזקה וניצחה את המשחק.
מהלך המשחק
השחקנים הישראלים פתחו בצורה טובה את המשחק ובהובלתו של נועם יעקב הם סיימו את הרבע הראשון כשהם מובילים 17-26. ברבע השני הצרפתים כבר נכנסו למשחק ואחרי 2 דקות בלבד הצליחו לצמק את התוצאה להפרש נקודה בלבד. בהמשך הצליחה צרפת להפוך את התוצאה. מקסים רינו כיכב במדי הצרפתים ולמרות שלשה נוספת של נעם יעקב הצרפתים ירדו למחצית ביתרון 41-47.
הרבע השלישי נמשך עם יתרון של הצרפתים כאשר קמרדין קלע 4 נקודות רצופות וסומודיה עוד 2 נוספות. בהמשך ולאחר פסק זמן של חסין הצליחו יעקב ווולף לצמק מעט את הפער ולרדת חזרה ל-9 הפרש.
בהמשך, המשחק נעצר למספר דקות בעקבות נפילה על הראש של שחקן צרפת, טראורה. לאחר מכן סלים של ציפר ווולף צימקו את התוצאה להפרש של 4 בלבד ולתוצאת הרבע- 57-61.
למרות היתרון של הצרפתים, נבחרת העתודה עלתה לרבע הרביעי עם רעל בעיניים, המשיכה להראות אופי ולצמצם את הפער, אריאל אייזיק קלע שלשה ענקית שצימקה את ההפרש ל-3 בלבד ובהמשך נעם יעקב קלע עוד 3 נקודות מהקו, וולף שם עוד 2 וישראל הצליחה להפוך את התוצאה- 68-70 לטובתה 3 דקות לסיום.
סיום המשחק היה דרמטי במיוחד והשופט שרק לסיום ושלח את 2 הנבחרות להארכה לאחר תיקו 72 בסיומו הרשמי של המשחק. ההארכה נפתחה בקצב גבוה, רינו ולורה קלעו לצרפתים וציפר ווולף השוו לתיקו 77-77. בהמשך קומורדין הצרפתי קלע 2 שלשות גדולות שהוציאו את האוויר לישראלים.
ישראל לא הצליחה להשוות והצרפתים ברחו עם עוד שלשה. בסופן של 5 דקות ההארכה וכשהתוצאה עמדה על 79-89 לצרפתים, שרק השופט לסיום ושלח אותם לחגוג את הזכייה באליפות אירופה. למרות ההפסד, ישראל יכולה להיות גאה בעצמה על טורניר גדול ועמידה איתנה נגד אחת הנבחרות החזקות בעולם.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו