וומיבלדון נחשב לטורניר הטניס הגדול בעולם, והוא גם סיפק לנו את אחד המשחקים הגדולים ביותר שנראו בשנים האחרונות. מצד אחד שיאן תוארי הגראנד סלאמים ואחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה- נובאק ג'וקוביץ' ומנגד הכוכב הספרדי העולה בן ה-20 קרלוס אלקרס. בסיום הקרב האדיר ניצח הספרדי הצעיר בחמש מערכות את הסרבי הוותיק, וזכה בתואר היוקרתי לראשונה בקריירה. .

הענק הסרבי שהפסיד רק מערכה אחת עד הגמר זכה עד היום ב-23 גראנד סלאמים כשהוא שובר לפני מספר חודשים את שיאו של רפאל נדאל, בווימבלדון זכה עד היום 7 פעמים. מנגד אלקרס בן ה-20, שברשותו זכייה בגראנד סלאם אחד (אליפות ארה"ב בשנה שעברה) רצה לעשות היסטוריה, ולזכות בפעם הראשונה בחייו בווימבלדון ולנצח את ג'וקוביץ שלא הפסיד כבר 34 משחקים רצופים בטורניר הבכיר ועשה זאת בענק.

ג'וקוביץ' זכה בכל ארבעת תארי הגראנד-סלאם האפשריים, השלישי שכיהן כאלוף בהם בו זמנית, והיחיד שעשה זאת על שלושה משטחים שונים. הוא זכה ב-38 טורנירי סבב המאסטרס העולמי 1000 של ה-ATP (ראשון בכל הזמנים),‏ שישה טורנירים מהם בשנת 2015 (שיא), והיחיד שזכה בכל תשעת טורנירי מאסטרס 1000 של של סבב ה-ATP (ולפחות פעמיים בכל תואר).

אחרי מאבק אדיר: קרלוס אלקרס ניצח

המערכה הראשונה נגמר באופן חד צדדי ב: 1-6 לג'וקוביץ', המערכה השנייה הייתה סיפור שונה לגמרי, כשאלקראס חוזר מפיגור 3-0 לניצחון במשחקון ה-13. המערכה השלישית התחילה עם שבירה של אלקראס שעלה כבר ל-3:1, במשחקון החמישי, בהזדמנות שבירה השביעית שבר אלקראס את הכוכב הסרבי בפעם השנייה לאחר 26 דקות של משחקון. המשחקון החמישי והשישי הלכו הרבה יותר בקלות לאלקראס, ששבר בפעם השלישית את ג'וקבוביץ' בדרך לניצחון 1-6 אדיר.

נובאק ג'וקוביץ' (צילום: שאטרסטוק)

גם בתחילת המערכה הרביעית חזר אלקראס  אחרי פיגור 0-30 עם 4 נקודות רצופות, בדרך לניצחון במשחקון הראשון. במשחקון השני פספס הספרדי הזדמנות שבירה כשהוביל 40:15, אך הפסיד את המשחקון. במשחקון השלישי ג'וקוביץ' פספס הזדמנות לשבור, ואחרי מספר שוויונות אלקרס ניצח. השבירה הראשונה התרחשה במשחקון החמישי אז ג'וקוביץ שבר. ההכרעה הושגה במשחקון התשיעי אז שבר ג'וקוביץ' בפעם השנייה וניצח 6-3 את המערכה.

המערכה האחרונה התחילה בשמירות של כל אחד אחרי מאבק קשה, והשבירה הראשונה הגיעה במשחקון השלישי, כשאלקראס עולה ליתרון אחרי החלקה של ג'וקוביץ'. הספרדי המשיך ושמר על המשחקון שלו ועלה ל-3:1. שניהם שמרו על שני המשחקונים הבאים, ואלקרס עלה ל:3-5.ג'וקוביץ' שמר, ואלקראס הגיש לניצחון היסטורי אחרי עשור שלא הפסיד במשחק המרכזי.