במערכת הפוליטית בישראל הגיבו בזעם להחלטה של משטרת שבדיה לאשר את קיומה של הפגנה מול שגרירות ישראל בשטוקהולם, במסגרתה המפגינים מתכננים לשרוף ספרי תורה וספרי תנ"ך. בדבריהם קראו לממשלת שבדיה ולמשטרה המקומית לבטל את ההפגנה המתוכננת למחר, ולהימנע מפגיעה בספרי הקודש.

יו"ר ועדת הכספים בכנסת, משה גפני, שוחח עם שר החוץ אלי כהן וביקש ממנו לפעול בנושא. "זהו מעשה מביש ואסור לנו לאפשר זאת" אמר. שוחחתי עם שר החוץ וביקשתי ממנו להיכנס לעובי הקורה מול עמיתו בשבדיה, כולי תקווה שנצליח למנוע זאת".

גם שר העבודה יואב בן צור אמר כי הוא "מגנה בתוקף את משטרת שבדיה על החלטה הפוגענית והנבזית להתיר שריפת ספר התנ"ך, הקדוש לעם היהודי". לדבריו, "שריפת ספרי דת מחזירה אותנו לימים אפלים וחשוכים בהיסטוריה בהם העם היהודי עבר פוגרומים ורדיפה בגלל אמונתו. אני קורא לממשלת שבדיה לבטל את המופע האנטישמי והגזעני בשריפת ספרי דת".